Nieuwsoverzicht

Call for papers Coachlink Magazine 15: vitaal

In mei verschijnt de vijftiende editie van het Coachlink Magazine met het thema Vitaal.
Coachlink Magazine is een magazine voor en door coaches.

Voor deze editie zijn we op zoek naar auteurs die een artikel willen aanleveren met het thema Vitaal. In het woord vitaal zit ‘vita’, wat staat voor leven. Als we het hebben over vitaliteit, hebben we het over energie, levenskracht, veerkracht. Organisaties willen graag vitale medewerkers, want dat zijn tevreden, energieke medewerkers die goed werk afleveren. Vitaliteit is een begrip dat meerdere dimensies kent: het gaat om fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel welbevinden. Het afgelopen jaar hebben we misschien wel meer dan ooit gemerkt hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan al deze facetten. En ook dat dat niet altijd eenvoudig is. Coaches zijn bij uitstek degenen die mensen kunnen begeleiden naar meer vitaliteit, in de ruimste zin van het woord. Heb jij een voorbeeld van een geslaagd coachtraject waarin je een individu, team of misschien wel hele organisatie begeleidde naar meer vitaliteit? Hoe werk je aan je eigen vitaliteit? En wat doe je als het even niet zo lekker gaat op een of meer vlakken van vitaliteit?

Ons verzoek
We vragen je een artikel te schrijven dat je in het magazine wilt publiceren. Let daarbij op de volgende punten:

  • Maximaal 2000 woorden.
  • Denk breed: denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan individuen of teams die je hebt begeleid. Op wat voor manieren kun je mensen coachen naar meer vitaliteit en hoe zorg je voor duurzaam resultaat? Hoe help je grip te krijgen op de ingewikkelde werk-privébalans? En waar krijg je zelf energie van?
  • Ontstijg de waan van de dag: het is mooi als je bijdrage een visie laat zien voor de langere termijn.
  • Schrijf concreet, helder en aantrekkelijk: je artikel heeft een kop en een staart, een heldere inleiding en dito structuur. Vermijd jargon, abstracties en open deuren.
  • Het hoeft natuurlijk niet perfect te zijn!

Je kunt je bijdrage aanleveren door deze vóór 15 februari 2021 te mailen naar redactie@coachlink.nl.

Vervolg
De redactie beoordeelt de kwaliteit van de aangeleverde stukken. Op basis hiervan wordt een keuze gemaakt welke bijdragen in het magazine worden opgenomen – we streven naar een gevarieerde en aantrekkelijke mix. Geselecteerde artikelen worden op Coachlink gepubliceerd en krijgen aandacht via nieuwsbrieven en social media.

Liever wat minder woorden?
Mocht je niet in de gelegenheid zijn om een volledig artikel aan te leveren, dan is een andere bijdrage ook welkom. Denk aan een praktijkschets, een overpeinzing, een prikkelende stelling, een mindmap of een praktische tip. Ook voor de plaatsing van deze bijdragen kijken we naar de kwaliteit en variatie.
Voor vragen kun je contact opnemen met de redactie via redactie@coachlink.nl.

 

Beeld: Mohamed Nohassi via Unsplash.