Nieuwsoverzicht

Gebruik van apps verrijkt het werk

Werknemers die in hun professionele omgeving gebruik kunnen maken van mobiele applicaties (apps), zijn vaak tevredener met hun baan dan collega’s die niet over de technologie kunnen beschikken, zo blijkt uit onderzoek van het Britse bedrijf Webexpenses onder ruim 2000 Britse werknemers.

Bijna de helft van de respondenten gaf aan dat er te weinig uren in een dag zitten om al het werk te doen, terwijl 22 procent aangaf echt te worstelen met de hoeveelheid werk. Dit wekt de indruk dat het tijdbesparende aspect van mobiele apps een positieve invloed kan hebben op de werkomgeving.

Tijdwinst
Uit het onderzoek bleek dat 42 procent van de app-gebruikers tijdens werktijd geen mobiele technologie gebruikten en dat ze mogelijk een belangrijke methode om hun productiviteit te verhogen niet gebruiken. Bijna tweederde van de respondenten die in hun werk apps gebruiken, gaf aan dat het gebruik van deze mobiele tools hen zo’n anderhalf uur per week tijdwinst opleverde – bijna een complete werkdag per maand! 39 procent gaf aan dat het hen helpt de werklast draagbaar te houden en 53 procent gaf aan dat het gebruik van apps hen in staat stelt om mobiel te werken.

38 procent van de app-gebruikers zei dat mobiele technologie hun privéleven verrijkt, van wie 17 procent apps gebruikt om hun financiën te regelen. Dit gevoel werkt echter niet altijd door op de werkvloer: 34 procent van de werknemers die in hun werk geen mobiele technologie gebruiken, zei daarin geen toegevoegde waarde te zien.

Apps voor coaches
Taakmanagement-apps zijn favoriet onder de Britse werknemers, gekozen door zo’n 44 procent, gevolgd door reis-apps (33%) en netwerk-apps zoals LinkedIn (26%). Ook voor coaches zijn er veel apps beschikbaar; in dit artikel in de kennisbank heeft Fiona Stoop er een flink aantal op een rij gezet. Mis je er een? Geef ze vooral door via redactie@coachlink.nl.

Bron: http://www.hrreview.co.uk/hr-news/strategy-news/mobile-tech-workplace-appy-business/55842

  • Datum 08 apr 2015

Gerelateerde onderwerpen