Nieuwsoverzicht

Meer zakelijk succes door het managen van vijf factoren voor geluk

Het managen van geluk op de werkvloer kan leiden naar meer succes. Dat zeggen de deskundigen van Happiness Works, naar aanleiding van de resultaten van de Nederlandse Geluk en Werk Index. De uitkomst van het onderzoek wordt gebruikt als het referentiepunt voor het meten van geluk op de werkvloer. De deskundigen willen door het managen van geluk bijdragen aan zakelijke succes.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Happiness at Work Survey NL (www.haws.nl). Deze organisatie is gecertificeerd distributeur van Happiness Works voor Nederland en Nederlandstalig België. Voor het onderzoek is in januari 2015 onder een representatieve steekproef van de Nederlandse beroepsbevolking een enquête gehouden. De deelnemers beantwoordden vragen op vier gebieden: persoonlijke capaciteiten, organisatorisch systeem, functioneren op het werk en beleving van het werk. Hieruit bleek dat er vijf factoren zijn die het werkgeluk uiterst positief beïnvloeden. Deze zaken vormen een sleutel naar meer succes.

Die vijf factoren zijn:

  • Mensen helpen hun beste eigenschappen te benutten
  • Het creëren van voldoende uitdaging
  • Het gevoel hebben zinvol werk te doen
  • Het onderhouden van goede onderlinge relaties
  • Eerlijke behandeling

Nic Marks, geluksonderzoeker en directeur van Happiness Work zegt over de uitkomsten: ‘Van Nederlanders is al bekend dat het een gelukkig volkje is. Met deze studie hebben we specifiek ingezoomd op het werkgeluk.’

De resultaten van de studie laten zien dat geluk op de werkplek niet gemeten wordt in euro’s, maar in een gevoel van autonomie, goed aangestuurde teams en een gevoel van voldoening en respect. Deze factoren zijn zonder grote investeringen goed te beïnvloeden.

Bron: The Happiness at Work Survey

Meer lezen over gelukkig werken op Coachlink.

  • Datum 03 mrt 2015

Gerelateerde onderwerpen