Nieuwsoverzicht

Train je collega-week

In de week van 7-11 oktober 2013 geven collega's binnen tientallen (semi-)overheidsorganisaties elkaar korte werkgerelateerde trainingen, in onderwerpen variërend van Excel tot conflicthantering, van Twitter tot online reputatiemanagement. Omdat ze het belangrijk vinden om hun kennis te delen met hun collega's binnen én buiten hun organisatie en omdat het leuk is.

Dit jaar zijn er 660 trainingen bij 48 overheidswerkgevers. Voor het eerst doen ook Belgische organisaties mee. De Train je collega-week is van oorsprong een Amsterdams initiatief dat twee jaar geleden voor het eerst werd georganiseerd. Het succes in deze gemeente heeft vorig jaar al geleid tot een week waaraan overheidsorganisaties in het hele land deelnamen.

Het initiatief voor de Train je collega-cursussen komt niet van de werkgever, maar van de medewerkers zelf. Het succesrecept is simpel: in een uurtje traint een enthousiaste werknemer tien collega’s in iets waar hij of zij wat vanaf weet.

Train Je Collega wordt georganiseerd door vrijwilligers binnen de (semi-) overheid, door heel Nederland. Omdat ze het leuk vinden en omdat ze het belangrijk vinden om meer samen te werken binnen de overheid.

 

Bronnen: www.personeelslog.nl en www.trainjecollega.org