Goed teamwerk

Goed teamwerk

Hoe teams beter kunnen presteren en floreren

Karin Derksen |

‘Teamwerk is vanzelfsprekend, nu goed teamwerk nog!’

Jij werkt vast, zoals de meesten tegenwoordig, in een of zelfs meerdere teams tegelijkertijd. Lukt het jou en je team(s) om het beste resultaat uit die samenwerking te halen? Heeft iedereen er plezier in en zijn alle betrokkenen tevreden? Als dat niet (altijd) lukt, ben je geen uitzondering. Zowel in de praktijk als uit onderzoek blijkt dat het rendement en werkplezier in teams vaak tegenvalt. Organisaties denken nogal eens dat als ze de juiste medewerkers bij elkaar brengen in een team en als deze weten wat hen te doen staat, dat het wel goed komt. En dat is dus vaak niet zo.

 

De basis voor goed teamwerk, ook op afstand

Goed teamwerk geeft je een overzicht van de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek naar teamwerk. Dit wordt praktisch gemaakt met vele voorbeelden, tips en tools. Je krijgt inzicht in de randvoorwaarden die nodig zijn voor goed teamwerk en leest hoe je een goede samenwerking realiseert. Ook komt leiderschap en zelfsturend teamwerk aan bod met extra aandacht voor remote teamwerk: hoe realiseer je goed teamwerk als je op afstand samen moet werken?

 

Voor wie is Goed teamwerk geschreven?

Goed teamwerk biedt inspiratie en een goed startpunt voor teams, bestuurders, leidinggevenden, hr-adviseurs, teamcoaches en iedereen die met teams werkt en goed teamwerk wil realiseren. Manon Ruijters schreef het voorwoord.

 

Goed teamwerk uitgeroepen tot Boek van het Jaar 2022

De jury van de Ooa: "Karin Derksen heeft een toegankelijk, onderbouwd en praktisch boek geschreven voor iedereen die met teamwerk te maken heeft. De drie delen – over de basis, samenwerken en leiderschap - bevatten mooie samenvattingen en heldere tips. Het is en blijft een actueel thema in organisaties."

Karin Derksen

Dr. Karin Derksen begeleidt als zelfstandig adviseur organisaties in de zorg, het onderwijs en de overheid bij team- en leiderschapsvragen. Zij promoveerde op de vraag hoe teams zo effectief mogelijk kunnen samenwerken en hoe leiderschap dat ondersteunt. Naast haar werk als adviseur doet zij nog steeds onderzoek naar teams en leiderschap en is zij docent aan een paar masteropleidingen bij zowel NSO-CNA leiderschapsacademie voor schoolleiders als de Vrije Universiteit.

Karin Derksen