Tools voor teams

Tools voor teams

De toolbox voor succesvolle samenwerking

Jaco van der Schoor, Thijs Rijnbergen | Boom uitgevers Amsterdam

Vliegen of vallen

Teams maken of breken organisaties. Prachtige initiatieven zijn ontstaan in teams, maar ze zijn er ook vroegtijdig gesneuveld. En wie kent niet het gevoel dat het team sterker is dan jij? Dat je maar sleept en sleurt, maar dat je niet vooruitkomt. Of omgekeerd, dat je opeens in de flow komt, dat het team zingt en swingt, en fluitend naar de finish sprint! Hoe mooi zou het zijn als teams iets van hun geheimen prijsgaven? Dat het niet meer aan het toeval ligt of je vliegt of valt, maar dat je grip hebt op de groep. Dat het lukt om een topteam te laten excelleren of een matig team op te laten bloeien.

 

Samenwerken geeft problemen

Teams staan overal onder toenemende druk. Er moet voortdurend goed gepresteerd worden, liefst  tegen steeds lagere kosten, met steeds minder mensen. En dan is de tendens ook nog eens om steeds meer zelf te doen, en dus steeds minder externen in te huren. Samenwerken is ongetwijfeld de sleutel tot succes, maar overal waar samen gewerkt wordt ontstaan ook altijd problemen ...

 

Tal van vragen

Teams, teammanagers en teamcoaches worstelen zodoende met tal van vragen:

  • Hoe zet ik gedoe en onrust om in plezier en succes?
  • Hoe bevorder ik de inbreng van teamleden?
  • Hoe zorg ik voor efficiënte en inspirerende vergaderingen.
  • Hoe zorgen we ervoor dat we besluiten nemen waar iedereen achter staat?
  • We hebben binnenkort een teamdag, hoe kan ik die zo invullen dat de dag leuk én effectief is?

 

Werkvormen en adviezen

Daarom is er nu Tools voor teams. Dit boek geeft je een routekaart naar de juiste interventie voor iedere situatie, op het juiste moment. Met concrete werkvormen en adviezen om van je team een topteam te maken!

 

Voor wie?

Tools voor teams is geschreven voor teamleiders en professionele teamontwikkelaars, zoals teamcoaches en teamadviseurs.

Jaco van der Schoor

Jaco van der Schoor is organisatiepsycholoog en expert op het gebied van teamontwikkeling. Hij is directeur/ eigenaar van Mensen in Bedrijf. Hij adviseert en begeleidt managementteams van grote organisaties op het gebied van samenwerking.

Thijs Rijnbergen

Thijs Rijnbergen is organisatiepsycholoog en teamontwikkelaar.

Jaco van der Schoor Thijs Rijnbergen