Zien wat anderen niet zien

Zien wat anderen niet zien

Over verborgen details en andere belemmeringen voor succes

Max Bazerman | Boom uitgevers Amsterdam

Hoe kon dit nu gebeuren?

In Zien wat anderen niet zien legt Bazerman uit waarom het in de moderne samenleving zo vaak misgaat, waardoor we ons afvragen: Hoe kon dat nu gebeuren? Waarom zag ik dat niet aankomen? Het boek documenteert tien jaar onderzoek dat uitwijst dat zelfs geslaagde mensen cruciale, gemakkelijk beschikbare informatie in hun omgeving niet zien – door onze oogkleppen zijn we vaak gericht op een beperkte set gegevens.

 

Blinde vlekken ontdekken

In Zien wat anderen niet zien daagt Bazerman je uit om je eigen blinde vlekken te ontdekken en een eersteklas waarnemer te worden. Aan de hand van theorie gecombineerd met verbluffende gedachte-experimenten en praktijkvoorbeelden laat hij zien waar je op moet letten en hoe dit correct waarnemen je een voorsprong kan geven, zowel zakelijk als privé.

 

Extra informatie

Wil je succes hebben, dan is het cruciaal om die extra informatie op te merken. Deze opmerkingsgave zal een bepalend aspect van leiderschap blijken te zijn. En om extra informatie waar te nemen hoef je het voordeel van focus niet op te geven. Dit boek zal je leren zien wanneer je moet zoeken naar nuttigere informatie en wanneer je deze moet toepassen op je beslissingen. Het geeft je de tools die je nodig hebt om je ogen te openen, en werkelijk voor het eerst – en de rest van je leven – te zien.

 

Voor wie?

Voor iedereen die slimmere keuzes wil maken op weg naar succes.

Max Bazerman

Max H. Bazerman is expert op het gebied van de toegepaste gedragspsychologie, docent aan de Harvard Business School, auteur én eersteklas waarnemer. Hij ontving onder meer de Life Achievement Award van het Aspen Institute.

Max Bazerman