Kets de Vries over mindfulness

Kets de Vries over mindfulness

Hoe je evenwichtig leiderschap kunt stimuleren

Manfred Kets de Vries | Boom uitgevers Amsterdam

Individueel en organisatieniveau

Bekende bestsellerauteur Manfred Kets de Vries laat in dit boek zien hoe leiderschapscoaching leer- en veranderprocessen teweeg kan brengen op zowel individueel als organisatieniveau. De focus ligt hierbij op de psychodynamische kant van het coachingstraject en mindfulness in het bijzonder.

 

Hechting en leiderschapsstijl

Mindfulness stelt de coach en de gecoachte in staat om verder te kijken dan de problematiek die zich direct aan het oppervlak manifesteert. Hoe we functioneren op de werkvloer is namelijk diep geworteld in hoe we in onze jonge jaren zijn gevormd. Hechting speelt daarbij een cruciale rol. Het drukt een bepalend stempel op onze leiderschapsstijl en de dynamiek binnen een organisatie. Maar ook de invloed van onze  genetische aanleg moet niet worden onderschat, zo stelt Kets de Vries.

 

Innovatieve tools

Om echte omslagpunten tot stand te kunnen brengen moet de coach inzicht krijgen in gedragspatronen en hechtingsstijlen. Kets de Vries biedt de lezer hiertoe een aantal innovatieve tools aan, alsmede een veelvoud aan praktijkvoorbeelden en vragenlijsten. Zo neemt Kets de Vries over mindfulness de lezer mee op een ontdekkingsreis naar de vraag waarom we doen wat we doen en boort hij het reflectieve vermogen van de coach aan.

 

Strategische voordelen

Kets de Vries over mindfulness laat zien hoe leer- en veranderprocessen zowel bij individuen als binnen organisaties plaatsvinden en staat stil bij hoe de menselijke geest hierop van invloed is. Aan bod komen niet alleen de strategische voordelen van coaching, maar ook hoe coaching de basis legt voor persoonlijke groei en transformatie. De inzichten in dit boek bieden aan zowel coaches als gecoachten kaders die hen helpen attitudes, overtuigingen en gedragingen om te vormen.

 

Ongekend hoger plan

Dit monumentale boek is het resultaat van 35 jaar ervaring als onderzoeker, coach en psychoanalyticus. Kets de Vries tilt de coachingsrelatie ermee naar een ongekend hoger plan. Hij doorziet als geen ander de complexiteit van het coachingstraject en weet deze op formidabele wijze inzichtelijk te maken.

 

Voor wie?

Coaches, gecoachten en iedereen met interesse en coaching.

Manfred Kets de Vries

Manfred Kets de Vries, internationaal de meest geprezen Nederlandse managementdenker, is als hoogleraar Leiderschap verbonden aan INSEAD, Fontainebleau & Singapore. Hij is tevens hoogleraar aan het European Institute for Management and Technology en directeur van het Center for Leadership Development Research in Berlijn. 

 

In 2008 ontving hij de International Leadership Association’s Lifetime Achievement Award. Kets de Vries schreef dan 35 boeken, waaronder de bestsellers Kets de Vries over mindfulness en Leiderschap ontraadseld.

 

Manfred Kets de Vries