Dit is de maand waarin ik het anders doe

Dit is de maand waarin ik het anders doe

Persoonlijk leiderschap in verandering

Sasja Dirkse, Angela Talen | Boom uitgevers Amsterdam

Persoonlijk leiderschap is de sleutel

In je werk heb je continu te maken met veranderingen. Soms door jezelf ingegeven, in andere gevallen door de keuzes van anderen. Situaties die je overkomen geven stress. Terwijl keuzes die je zelf maakt bijdragen aan een gevoel van balans en tevredenheid. Persoonlijk leiderschap is de sleutel. Persoonlijk leiderschap gaat over je vermogen om - ook in situaties die door anderen worden gecreëerd - leiding te nemen over de ruimte en invloed die je wél hebt.

 

Het 4-disciplinemodel

Dit is de maand waarin ik het anders doe helpt je met concrete voorbeelden, zelftests en oefeningen bij het bepalen van wat je wilt én bij het realiseren daarvan. Het 4-disciplinemodel voor persoonlijk leiderschap helpt je om te herkennen hoe je bestaande patronen soms zelf in stand houdt en hoe je een verandering die je wilt ook écht kunt realiseren. Door verantwoordelijkheid te nemen voor wat je wilt, denkt, voelt, zegt en doet. En omdat de praktijk weerbarstig is, en er altijd redenen zijn om niet te veranderen, kun je meteen aan de slag met de 30-dagenveranderkalender. Met voor elke dag één stap op weg naar regie, balans en geluk. Op het werk en ook thuis.

 

Iets anders doen

Dit is de maand waarin ik het anders doe is een boek om te gebruiken. Vanuit de gedachte dat verandering pas tot stand komt als je daadwerkelijk iets (anders) doet. De koop van dit boek en het openslaan en lezen is daarom eigenlijk al jouw eerste stap!

  • Deel 1 begint met jouw verandering. Wat is de reden dat je dit boek hebt gekocht of gekregen? En waarover gaat jouw verandervraag? Je vindt er tips en vragen om je verandering te verduidelijken.
  • In deel 2 ontdek je wat een verandering van jou aan vaardigheden vraagt. Om je achtergrond te geven over veranderen, geeft deel 2 je wetenswaardigheden over hoe persoonlijke verandering werkt en hoe je daar zelf invloed op kunt uitoefenen. Het 4- disciplinemodel voor persoonlijk leiderschap in verandering staat hierin centraal. Op basis van dit model is het boek ontwikkeld.
  • In deel 3 kun je testen hoe vaardig jij bent op alle vier de disciplines.
  • Deel 4 bevat vervolgens oefeningen om deze benodigde vaardigheden te vergroten.
  • Deel 5 is een 30 dagenveranderkalender die voor elke dag een oefening biedt, op weg naar meer invloed en persoonlijk leiderschap. Je vindt hierin een selectie van de oefeningen uit deel 4.
  • In deel 6 krijg je tot slot handreikingen voor de manier waarop je na deze maand kunt zorgen dat de verandering blijft en je verder werkt aan dat wat je graag wilt realiseren.

 

‘In alles wat we doen, geloven we dat vanuit energie en talent de grootste veranderingen kunnen ontstaan’. - Sasja Dirkse en Angela Talen

 

Voor wie?

Dit boek is bedoeld voor iedereen die meer regie, balans en geluk zoekt in zijn leven, zowel privé als professioneel. En voor coaches, trainers en adviseurs die anderen begeleiden bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap.

Sasja Dirkse

Sasja Dirkse vormt samen met Angela Talen de directie van 2KNOWHOW. Dit bureau ondersteunt organisaties bij het vormgeven van leren en werken. Op een energieke en professionele wijze maakt 2KNOWHOW ingesleten patronen zichtbaar en doorbreekt die. Het bureau traint en coacht managers, projectleiders en teams en regisseert cultuurverandering, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven.

Angela Talen

Angela Talen vormt samen met Sasja Dirkse de directie van 2KNOWHOW. Dit bureau ondersteunt organisaties bij het vormgeven van leren en werken. Op een energieke en professionele wijze maakt 2KNOWHOW ingesleten patronen zichtbaar en doorbreekt die. Het bureau traint en coacht managers, projectleiders en teams en regisseert cultuurverandering, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven.

Sasja Dirkse Angela Talen