Over de rooie

Over de rooie

Omgaan met woede en agressie

J. Bernard Netelenbos, Deedee van Waegeningh | Boom uitgevers Amsterdam

Een enorme woede-uitbarsting in een situatie die daar op het eerste gezicht weinig of geen aanleiding toe geeft. Velen schamen zich ervoor, of zijn op zijn minst niet tevreden over hun onbeheerste gedrag. Sommigen begrijpen niet waarom ze zo handelen, anderen geven de omgeving de schuld van hun uitbarstingen.

 

Waar komt boosheid vandaan?

Dit boek geeft een beschrijving van het verschijnsel woede. Is het van alle tijden? Is het (sub)cultureel gebonden? Hoe denkt de psychologie erover? En wat gebeurt er nu eigenlijk met je als je woedend bent? Daarnaast geeft het boek adviezen over hoe je jezelf beter onder controle kunt houden. Deze adviezen richten zich enerzijds op het niet meer maken van bepaalde 'denkfouten', anderzijds op het eerder in je eigen gedrag ingrijpen door beter op signalen van het lichaam te letten, zodat het niet altijd maar zwart voor de ogen hoeft te worden, met alle gevolgen van dien.

 

Zorgen voor jezelf

Dit boek is verschenen in de serie Zorgen voor jezelfDe toegankelijke en praktische boeken uit deze serie helpen mensen inzicht te krijgen in mogelijke oorzaken van veel voorkomende (gedrags)problemen, en geven handvatten om er zelf iets aan te doen. 

 

Ook verkrijgbaar als e-book

Bernard Netelenbos

Dr. J. Bernard Netelenbos is als docent en onderzoeker werkzaam aan de Faculteit der Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Deedee van Waegeningh

Deedee van Waegeningh was gedragstherapeut en verbonden aan de forensische kliniek de Waag in Amsterdam. 

Bernard Netelenbos Deedee van Waegeningh