Paniek!

Paniek!

Over paniekstoornis en agorafobie

Peter Meulenbeek, Bas van Heycop ten Ham | Boom uitgevers Amsterdam

Een paniekaanval is een plotseling optredende intense angst of spanning. Dit gaat gepaard met lichamelijke verschijnselen zoals hartkloppingen, trillen, zweten, ademnood of duizeligheid.

 

Leren omgaan met paniekaanvallen

Uit angst voor het optreden van een paniekaanval gaan mensen met paniekklachten vaak openbare gelegenheden mijden. Dit zelfhulpboek is bedoeld voor mensen met lichte tot matige paniekklachten. Het geeft inzicht in het ontstaan van deze klachten en wat je zelf kunt doen om ze beter te hanteren.

 

Zorgen voor jezelf

Dit boek is verschenen in de serie Zorgen voor jezelfDe toegankelijke en praktische boeken uit deze serie helpen mensen inzicht te krijgen in mogelijke oorzaken van veel voorkomende (gedrags)problemen, en geven handvatten om er zelf iets aan te doen. 

 

Ook verkrijgbaar als e-book.

Peter Meulenbeek

Peter Meulenbeek (1960) is werkzaam als universitair docent geestelijke gezondheidsbevordering bij de faculteit Gedragswetenschappen van de Universiteit Twente in Enschede, en tevens als gezondheidszorgpsycholoog/onderzoeker op de afdeling Kortdurende Behandeling van GGNet te Doetinchem.


Hij promoveerde in 2010 aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het proefschrift Prevention and Early Intervention in Panic Disorder: The Effectiveness of the 'Don't Panic' Course. Hij heeft speciale belangstelling voor preventie en vroeginterventie bij paniekstoornis.

Bas van Heycop ten Ham

Bas van Heycop ten Ham is geregistreerd GZ-psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog.

 

Voorheen werkte hij als gedragstherapeut onder andere bij Parnassia te Den Haag, UMCUtrecht afdeling Angst- en dwangstoornissen, Landelijk Kenniscentrum voor Eetstoornissen "De Ursula", het Astmacentrum in Davos en vrijgevestigd in Ruinerwold. Sinds januari 2012 werkt hij bij Medinello revalidatiecentrum en heeft hij zijn eigen psychotherapeutisch praktijk in Zwolle. Naast het runnen van zijn eigen praktijk geeft hij les aan gedragstherapeuten in opleiding. 


Bas van Heycop ten Ham is eindredacteur van de boekenserie "Zorgen voor jezelf" van uitgever Boom.

Peter Meulenbeek Bas van Heycop ten Ham