Het zit toch niet tussen mijn oren?

Het zit toch niet tussen mijn oren?

Over medisch onbegrepen lichamelijke klachten

Bas van Heycop ten Ham, Ed van der Leeuw | Boom uitgevers Amsterdam

Wat is er aan de hand als er geen sprake is van een lichamelijke aandoening, maar wel van allerlei lichamelijke klachten? Hoe onderscheiden deze klachten zich van reële lichamelijke klachten en ziektevrees (hypochondrie)?

 

Onbegrijpelijke klachten begrijpen

Dit boek gaat in op onbegrepen lichamelijke klachten. Met uitleg over de factoren die de klachten in stand houden en een goede therapie worden deze klachten wel begrijpelijk, controleerbaar en behandelbaar. Dit boek is ook behulp-zaam bij de dialoog tussen arts en patiënt en bij de vraag of en wanneer aanvullend medisch onderzoek zinvol is.

 

Zorgen voor jezelf

Dit boek is verschenen in de serie Zorgen voor jezelfDe toegankelijke en praktische boeken uit deze serie helpen mensen inzicht te krijgen in mogelijke oorzaken van veel voorkomende (gedrags)problemen, en geven handvatten om er zelf iets aan te doen.
 

Ook verkrijgbaar als e-book.

Bas van Heycop ten Ham

Bas van Heycop ten Ham is geregistreerd GZ-psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog.

 

Voorheen werkte hij als gedragstherapeut onder andere bij Parnassia te Den Haag, UMCUtrecht afdeling Angst- en dwangstoornissen, Landelijk Kenniscentrum voor Eetstoornissen "De Ursula", het Astmacentrum in Davos en vrijgevestigd in Ruinerwold. Sinds januari 2012 werkt hij bij Medinello revalidatiecentrum en heeft hij zijn eigen psychotherapeutisch praktijk in Zwolle. Naast het runnen van zijn eigen praktijk geeft hij les aan gedragstherapeuten in opleiding. 


Bas van Heycop ten Ham is eindredacteur van de boekenserie "Zorgen voor jezelf" van uitgever Boom.

Ed van der Leeuw

Ed van der Leeuw is medisch psycholoog en psychotherapeut in Meppel. 

Bas van Heycop ten Ham Ed van der Leeuw