Het moet, moet, moet!

Het moet, moet, moet!

Over normale en abnormale dwangverschijnselen

M.G.T. Kwee, H.J. van der Waal | Boom uitgevers Amsterdam

Staat alles wel recht? Is alles wel schoon? Ik moet het controleren! Alle mensen voelen zich af en toe gedwongen bepaalde dingen te denken en te doen. Maar wanneer dwangmatig denken (obsessies) en dwangmatig doen (compulsies) het leven gaan overheersen, dan is er sprake van een obsessieve-compulsieve stoornis (dwangneurose).

 

Dwang, doe er wat mee

Wie als gevolg van ‘twijfelzucht’ of ‘smetvrees’ last heeft van dwangverschijnselen, wordt in Het moet, moet, moet! uitgenodigd daar iets mee te doen. Dit boek geeft een praktisch overzicht van een reeks doeltreffende procedures en technieken voor zelfdiagnose en zelfbehandeling.

 

Zorgen voor jezelf

Dit boek is verschenen in de serie Zorgen voor jezelfDe toegankelijke en praktische boeken uit deze serie helpen mensen inzicht te krijgen in mogelijke oorzaken van veel voorkomende (gedrags)problemen, en geven handvatten om er zelf iets aan te doen. 

 

Ook verkrijgbaar als e-book.

Kwee

Dr. M.G.T. Kwee houdt zich bezig met de uitoefening van de klinische psychologie, psychotherapie, psychodiagnostiek en het doen van wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast doet zij aan onderwijs, consultatie en begeleiding met betrekking tot het bovenstaande.

H.J. van der Waal
Kwee H.J. van der Waal