Coachen waar het pijn doet

Coachen waar het pijn doet

Begeleiden naar heelheid bij trauma

Ien G.M. van der Pol |

Een onmisbaar boek van hoop en heling

Coaches, counselors, psychotherapeuten en andere begeleiders krijgen in hun praktijk steevast te maken met angst, onrust, onderdrukte emoties en gedragspatronen van cliënten die voortkomen uit hoe zij zich in hun vroegste jeugd hebben aangepast. En met de stress en oververmoeidheid die dit met zich meebrengt.

 

Begeleiden naar heelheid bij trauma

Coachen waar het pijn doet geeft professioneel begeleiders inzicht en kennis over wat trauma is en het ontstaan ervan, en kunde voor het werken met de effecten van traumatische gebeurtenissen. Kern vormt de Identity-oriented Psychotrauma Therapie (IoPT) van dr. Franz Ruppert, die als doel heeft het weer insluiten van verloren delen van de eigen identiteit (wie ben ik) en daarmee de eigen autonomie (wat wil ik). Het is een behulpzame methode voor het herstellen van psychische fragmentatie, het ervaren van veiligheid, vertrouwen, verbondenheid, intimiteit en zingeving. Kortom: om de breuken te herstellen tot een geheel dat prachtig is.

 

Aanbeveling

‘Nu krijgen ook coaches en counselors toegang tot deze professionele begeleidingskunde om bij diverse symptomen van psychotrauma met de cliënt tot de bodem te gaan.’ – Dr. Franz Ruppert

Ien G.M. van der Pol

Ien G.M. van der Pol is coach en trainer van managers en professionals. Zij is oprichter en directeur van de Alba-academie, opleidingsinstituut voor alle beroepsniveaus van coaching en leiderschap.

Ien G.M. van der Pol