Meestersprekers

Meestersprekers

Over de kunst van het spreken

Farah Nobbe, Natalie Holwerda-Mieras | Boom uitgevers Amsterdam

Kun je dat leren?

Wat is de essentie van goed spreken? Wat maakt iemand tot een meesterspreker? Welke kenmerken zijn daarbij doorslaggevend? En is presenteren iets wat je kunt leren?

Openhartig, diepgaand en verrassend

Laat je inspireren door de meest bevlogen en begaafde sprekers in Nederland. In Meestersprekers komen negentien bekende sprekers aan het woord die een openhartige, diepgaande en verrassende inkijk geven in de praktijk van het presenteren. Dit levert niet alleen waardevolle inzichten op, maar maakt Meestersprekers tevens tot een inspirerend boek dat zelfs de meest timide spreker uit zijn schulp zal doen kruipen. 

 

Meesterlijke medewerkers

Meestersprekers is tot stand gekomen met medewerking van bekende sprekers als: Alexander Rinnooy Kan, Hans Wiegel, Ben Tiggelaar, Leo Blokhuis, Hedy d'Ancona, Anne van der Meiden, Gerard Spong, Yvonne van Rooy, Michiel Muller, Simone Brummelhuis, Ronald Naar, Frits van Oostrom, Carel ter Linden, Hans van Breukelen, Bercan Günel, Jos Burgers, Paul Schnabel, Robert Benninga en Manfred Kets de Vries.

 

Korte biografieën en portretten

Het boek is verdeeld in hoofdstukken over meesterlijk spreken, bedenken, voorbereiden, presenteren, over charisma en invloed. Tot slot volgen korte biografieën van negentien meestersprekers, vergezeld van een fraai portret in zwart-wit en een analyse van hun optredens.

 

Voor wie?

Meestersprekers  is voor iedereen die met regelmaat moet spreken en iedereen die geïnteresseerd is in de invloed, aanleg en vaardigheden van de meesterspreker.

Farah Nobbe

Farah Nobbe volgde de theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem en werkte als regisseur, schrijver en actrice voor theater en televisie. Gaandeweg werd ze steeds meer gevraagd als trainer en coach in presenteren. Dit leidde in 2004 tot het oprichten van haar eigen bureau. Inmiddels is ze samen met Natalie Holwerda-Mieras eigenaar van een toonaangevend trainingsbureau op het gebied van presenteren. Bij haar trainingen put Farah uit de wereld van het theater, televisie, film en psychologie. Ze zet deze methodieken in voor klanten in binnen- en buitenland. Haar inspiratie haalt ze voornamelijk uit lezen. Belangrijke boeken voor haar zijn Vrouwen en ambitie van Anna Fels en Choke van Sian Beilock.

Natalie Holwerda-Mieras

Natalie Holwerda-Mieras volgde een theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, waarna zij jarenlang werkte als regisseur en schrijver voor theater en televisie. In 2002 maakte ze de overstap naar de trainingswereld, en sinds 2004 raakte Natalie nauw betrokken bij het trainingsbureau Nobbe. Begin 2009 werd ze partner waarna de naam van het bureau veranderd werd naar Nobbe Mieras trainingen. Haar inspiratie haalt Natalie vooral uit hardlopen, lezen, luisteren en het Nederlands Dans Theater. 

Farah Nobbe Natalie Holwerda-Mieras