Speak up dear!

Speak up dear!

Over vrouwen, profileren en spreken

Farah Nobbe, Natalie Holwerda-Mieras | Boom uitgevers Amsterdam

Competent en aardig

Spreken is een fantastische manier om je professionele zichtbaarheid te vergroten. Maar de vrouw die spreekt in het openbaar zit in een spagaat: ze moet competent overkomen om serieus genomen te worden, maar als zij té competent overkomt, vinden mensen haar niet meer aardig. Ze verliest dan de sympathie van haar publiek en daardoor ook haar invloed. Wanneer mag je je als vrouw op de borst kloppen en wanneer en hoe is het beter om af te stemmen met het publiek?

 

Zelfpromotie

De eisen die aan vrouwen gesteld worden zijn heel anders dan de eisen die aan mannen gesteld worden. Een vrouw die aan zelfpromotie doet wordt erom afgewezen, terwijl een man die precies hetzelfde doet een ‘lekkere competente vent’ is. Hoe zit dit precies? Waarom worden er eigenlijk andere dingen van vrouwen verwacht? En hoe ga je hier slim mee om?

 

Sterk geprofileerde vrouwen

Dit boek laat je zien wat het geheim is van sterk geprofileerde vrouwen. Het geeft je de middelen in handen om strategisch om te gaan met de uitdagingen rond het spreken. Doorspekt met citaten van vrouwen en zes interviews met invloedrijke vrouwen laat dit boek zien dat een vrouw weldegelijk tegelijkertijd warm en competent kan overkomen: door belemmerende overtuigingen achter zich te laten, door zelfmonitoring en door te letten op inhoud én verpakking.

 

Beklim elk podium met succes

Van goede voorbereiding, verbinding zoeken, heldere probleemstelling, goede opbouw, tot de keuze voor de juiste kleding en accessoires: het passeert allemaal de revue. Zodat jij vanaf nu elk podium met succes kunt beklimmen. Speak up dear!

 

Voor wie?

Speak up dear! is gericht op de hoger opgeleide vrouw. Het boek is bijzonder geschikt om cadeau te geven aan een vriendin.

Farah Nobbe

Farah Nobbe volgde de theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem en werkte als regisseur, schrijver en actrice voor theater en televisie. Gaandeweg werd ze steeds meer gevraagd als trainer en coach in presenteren. Dit leidde in 2004 tot het oprichten van haar eigen bureau. Inmiddels is ze samen met Natalie Holwerda-Mieras eigenaar van een toonaangevend trainingsbureau op het gebied van presenteren. Bij haar trainingen put Farah uit de wereld van het theater, televisie, film en psychologie. Ze zet deze methodieken in voor klanten in binnen- en buitenland. Haar inspiratie haalt ze voornamelijk uit lezen. Belangrijke boeken voor haar zijn Vrouwen en ambitie van Anna Fels en Choke van Sian Beilock.

Natalie Holwerda-Mieras

Natalie Holwerda-Mieras volgde een theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, waarna zij jarenlang werkte als regisseur en schrijver voor theater en televisie. In 2002 maakte ze de overstap naar de trainingswereld, en sinds 2004 raakte Natalie nauw betrokken bij het trainingsbureau Nobbe. Begin 2009 werd ze partner waarna de naam van het bureau veranderd werd naar Nobbe Mieras trainingen. Haar inspiratie haalt Natalie vooral uit hardlopen, lezen, luisteren en het Nederlands Dans Theater. 

Farah Nobbe Natalie Holwerda-Mieras