Coachen naar veerkracht

Coachen naar veerkracht

Wat je overkomt is geen keuze, wat je ermee doet wel

Inge Miltenburg-Bos |

Coachen naar veerkracht biedt handvatten om je cliënten te helpen bij krachtig herstel.

 

Coachen naar veerkracht bij trauma

Als coach help je mensen om antwoorden te vinden op allerhande vragen, of ze nu persoonlijk zijn of werkgericht. Maar wat doe je als je cliënt een trauma heeft? Hoe help je iemand die aangeeft dat hij houvast nodig heeft nu het leven voorgoed veranderd lijkt? Hoe krijg je je cliënt in beweging? En waar ga je beginnen?

 

Faith-methode: Voelen, Aandacht, Inspiratie, Tijd en Heling

Veerkracht ontwikkelen vanuit trauma is het krachtigste proces waarvan je als coach getuige kunt zijn. Dit boek neemt je mee in de verhalen van Sandra, Daphne en Thomas, drie cliënten die door dit proces zijn gegaan. Aan de hand van hun verhalen krijg je zicht op wat er fysiek en mentaal gebeurt ten tijde van een heftige ervaring. Je leest wat de impact is van therapeutische coaching op basis van de vijf modules van de Faith-methode: Voelen, Aandacht, Inspiratie, Tijd en Heling. Zo wordt een heftige levensgebeurtenis een startpunt voor persoonlijke groei.

Inge Miltenburg-Bos

Inge Miltenburg-Bos is eigenaar en coach/therapeut bij Krachtig Mens. Daar werkt ze op basis van de Faith-methode met mensen die een levensveranderende gebeurtenis willen omzetten naar persoonlijke groei.

 

'Ik lees heel graag alle boeken van Brené Brown. Zij combineert kennis, met eigen ervaring en humor op een manier die ik heel inspirerend vind. Op elke pagina staat weer informatie waar je iets aan hebt. En, het is toch makkelijk leesbaar.

 

Een paar maanden geleden heb ik het boek Wat is je overkomen van Bruce D. Perry gelezen. Ook dit gaf weer inzichten die ik nog niet eerder had. Ook omdat hij er illustraties bij maakt waardoor het nog duidelijker wordt hoe ons brein en ons stress-systeem werkt. Ook het boek van Bessel van de Kolk – Traumasporen heeft veel indruk op mij gemaakt.

 

De belangrijkste bron van inspiratie is voor mij toch echt wel lezen. Maar ik luister ook graag naar boeken als ik wandel. Dit kunnen ook gewone verhalen zijn maar graag toch wel boeken met een verhaal waar ik over na kan denken. De laatste maanden heb ik veel in de auto gezeten. Toen heb ik vooral naar podcasts geluisterd. Een van mijn favorieten was wel: ‘De psychologie van succes.’ Grappig en inspirerend. Precies wat ik nodig had. En dat is wat ik altijd doe. Ik kijk wat ik op dat moment nodig heb om geïnspireerd te raken. En, gespreken met vrienden en familie kunnen mij ook in beweging zetten. De kijk van anderen kan heel verhelderend zijn.'

 

Inge Miltenburg-Bos