Schaamteloos nieuwsgierig

Schaamteloos nieuwsgierig

Voor meer bevlogenheid en zelfleiderschap

Danae Bodewes |

Nieuwsgierigheid is overal, maar wat weet je eigenlijk over dit fenomeen dat ongemerkt je keuzes stuurt en je leven vormgeeft?

 

Ontwikkel je zelfleiderschap

Dit boek gaat over jou en over hoe je schaamteloos je nieuwsgierige zelf kunt zijn. Lees Schaamteloos nieuwsgierig om meer zelfleiderschap te ontwikkelen wanneer je:

  • met meer plezier wilt leren en werken
  • niet weet wat je wilt, moeite hebt met keuzes maken en je te veel aanpast
  • juist wel weet wat je wilt, maar hier geen ruimte voor ervaart
  • moeite hebt met uit je comfortzone te stappen of juist op zoek bent naar extra uitdaging

 

Ben jij een nieuwsgierig type?

Nieuwsgierigheid is de motor van het leren, een bron van inspiratie en energie. Schaamteloos nieuwsgierig vertaalt theorie en praktijk van dit fascinerende onderwerp naar praktische tools, prikkelende vragen en opdrachten waarmee je jezelf en anderen kunt coachen. Ook doe je inspiratie op in de interviews met diverse nieuwsgierige types.

 

Jouw persoonlijke nieuwsgierigheidshandleiding

Al lezend ontdek je jouw persoonlijke nieuwsgierigheidshandleiding. Hiermee kun je in de meest uitdagende en saaie situaties kansen ontdekken om jezelf te motiveren en bevlogen te leren, werken en leven.

Danae Bodewes

Danae Bodewes is onderzoeker bij Fontys Hogeschool. Ze verkent en stimuleert de nieuwsgierige, ondernemende houding van studenten en professionals door praktijkgericht onderzoek en ontwikkeling van onderwijs en tools.

 

Welke boeken inspireren jou? 

Weten wat  je niet weet, de kracht van nieuwsgierigheid en een weloverwogen mening van Adam Grant. Dit boek inspireert en geeft me praktische tips om verandering te realiseren door nieuwsgierig te blijven naar anderen en mijn eigen waarheden te willen heroverwegen.

Nieuwsgierigheid, hoe wij elke dag worden verleid van Ronald van der Vorst. Dit is het eerste boek dat ik over nieuwsgierigheid las, lang voordat ik mijn onderzoek naar nieuwsgierigheid begon. Dit boek wakkerde mijn nieuwsgierigheid naar nieuwsgierigheid aan.

Plezier beleven aan taaie vraagstukken - Werkingsmechanismen van vernieuwing en weerbarstigheid van Hans Vermaak. Dit boek geeft mij handvatten om complexiteit beter te herkennen en benoemen en goed geïnformeerd maar pragmatisch te willen werken.

  

Waar haal jij verder je inspiratie vandaan?

Uit bijna alles. Sinds ik nieuwsgierigheid onderzoek bekijk ik de wereld nog bewuster door deze bril. Waarom valt dit mij op? Welke vragen roept dit bij mij op? Waarom wil ik dit weten? Juist dat wat ik niet ken, begrijp of durf herken ik nu nog sterker als een kans op plezier en groei.

 

Danae Bodewes