De reis van de trainer

De reis van de trainer

Diepgang en dynamiek voor je training

Marcel Karreman |

De reis van de trainer is een inspirerend praktijkboek voor trainers en coaches. Het bevat 105 oefeningen, meer dan 300 reflectievragen en 80 voorbeelden uit speelfilms en documentaires.

 

Trainen en coachen als reis

De reis van de trainer ondersteunt trainers en coaches bij het tot bloei brengen van ieders levensverhaal. Training en coaching gaat uiteindelijk altijd over wat het betekent mens te zijn, hoe je je kunt blijven ontwikkelen en je integriteit kunt versterken. En over hoe je vanuit dit persoonlijk leiderschap je zelfsturing ten dienste stelt aan je team, je organisatie en het laten floreren van onze leefomgeving.

 

Double Healix-model

Het boek beschrijft aan de hand van het Double Healix-model het proces van een training of coaching in twaalf fasen. Elke fase vraagt andere interventies. Joseph Campbells ‘reis van de held’ wordt toepasbaar op zeven niveaus van leren en ontwikkelen:

  • kennen van je basale behoeften
  • begrijpen van je drijfveren en persoonlijkheidstype
  • ontwikkelen van competenties
  • functioneren in relaties en teams
  • invloed uitoefenen op organisatieniveau
  • werken aan een duurzame wereld
  • de mystieke ervaring van het leven

 

Werken met spanningsvelden

Leer werken met spanningsvelden en zie hoe het methodisch gebruik van filmfragmenten je training kan verdiepen en verlevendigen. Neem ook jezelf op een spannende wijze onder de loep, vanuit de gedachte dat we als trainer en coach ons eigen instrument zijn. De voortdurende ontwikkeling van zelfkennis is cruciaal voor het professioneel uitoefenen van je vak.

Marcel Karreman

Marcel Karreman geeft leiding aan de Double Healix Academie. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring als executive coach, trainer en facilitator. In zijn gesprekken zal hij altijd de samenhang tussen je levenspad en de uitdagingen in je werk helpen verenigen. Daarbij maakt hij gebruikt van fragmenten uit speelfilms en documentaires. Eerder publiceerde hij Warming-ups & Energizers.

 

Marcel haalt zijn inspiratie uit films, series en documentaires! Zoals Hidden Figures, Spotlight, Sorry we missed you, Van de Schoonheid en de Troost (Wim Kayzer serie met grote denkers, met als centrale vraag ‘Wat betekent het een goed mens te zijn en een goed leven te leiden?’), The Crown, The Playbook (docu-serie over grote sportcoaches), Mr. Nobody, O brother where art though en alle Pixar animatiefilms… En een beetje obligaat, maar zeker waar: de mensen en teams waarmee hij mee werkt.

 

Marcel Karreman