Conflictvaardig op het werk

Conflictvaardig op het werk

Win vertrouwen met conflicthantering en mediation

Jan Plevier, Frank Emmelot |

Arbeidsconflicten

Conflicten op het werk zijn aan de orde van de dag. Meer dan een kwart van de werknemers ervaart jaarlijks problemen met collega's. Arbeidsconflicten hebben grote impact op de direct betrokkenen, op de organisatie waar men werkt en op de BV Nederland. Conflicten op een goede manier tijdig aangaan ter voorkoming van escalatie en in geval van escalatie eerder goed oplossen, is dus in veel opzichten lonend. Hoe doe je dit? Conflictvaardig op het werk geeft je meer inzicht en praktische handvatten.

 

Inzicht en grip op conflicten

Vanuit meerdere perspectieven ontrafelen de auteurs het fenomeen (arbeids)conflict. Om zo meer en beter grip op conflicten te krijgen. Een conflict is een bedreiging en een kans, een belangrijk leermoment en na escalatie ook iets vervelends dat liefst snel wordt opgelost. Dit boek analyseert conflicten op individueel, team- en organisatieniveau. Je leert kijken door de bril van de partij in het conflict, de mediator, de jurist, de hr-professional, de bedrijfsarts, de leidinggevende en de directeur. Daarbij krijg je inzichten uit de communicatieleer, sociale psychologie, neurologie en onderhandelingsleer.

 

Dit boek is voor iedereen die persoonlijk of professioneel met gedoe op het werk te maken heeft. En daar verandering in wil brengen. Met de kennis uit Conflictvaardig op het werk treed je conflictsituaties voortaan met meer vertrouwen tegemoet.

Jan Plevier

Jan Plevier, zelfstandig gevestigd MfN-registermediator, is sinds 2005 partner van de Groeifabriek en InterVentium en heeft kantoor in Maarssen. Hij heeft daarvoor onder meer gewerkt als advocaat, bedrijfsjurist, cao-onderhandelaar en in zijn laatste baan in loondienst als mediator bij de arbodienst KLM Health Services. Jan heeft sinds 2002 als mediator vele honderden arbeidsconflicten begeleid in de private sector en bij de overheid, onderwijs en zorg. Daarnaast begeleidt Jan als mediator conflicten in maatschappen en directies. Verder treedt Jan op als procesbegeleider bij samenwerkingsvraagstukken door middel van het ontwikkelen van conflictmanagement in organisaties en teamcoaching. Hij heeft voorts zitting in diverse (bindend)-adviescommissies via cao’s/sociale plannen.

 

Jan leidt via The Lime Tree deelnemers op tot MfN-registermediator en verzorgt de specialisatie arbeidsmediator. Verder traint Jan diverse professionals in het effectiever omgaan met conflicten, zoals: wethouders, advocaten, notarissen, schoolleiders, HR-adviseurs en bestuurders in de zorg. Hij geeft trainingen aan functioneel betrokkenen bij arbeidsconflicten, zoals casemanagers (CS Opleidingen) en bedrijfsartsen (NSPOH, Radboud UMC Health Academy). Jan is docent aan de Universiteit van Amsterdam, Harvard onderhandelen en mediationvaardigheden aan de Amsterdam Law Firm van de rechtenfaculteit. Verder is Jan assessor bij Intop dat de praktijkexamens van mediators afneemt. Jan is lid van de Vereniging Arbeidsmediators Nederland (VAN).


Foto: Jan Plevier met Frank Emmelot

Frank Emmelot

Frank Emmelot is jurist en mediator. Hij is werkzaam geweest in de advocatuur en het bedrijfsleven. Vanaf 1997 is hij directeur van InterArbeid Mediation B.V. te Zeist en partner bij InterVentium te Maarssen. Frank heeft in de achterliggende 24 jaar als MfN-registermediator bij enige honderden arbeidsconflicten bemiddeld in een grote diversiteit van organisaties (overheid en bedrijfsleven). Hij treedt op als procesbegeleider bij samenwerkingsvraagstukken (teammediation) en is gespecialiseerd in de bemiddeling bij vastgelopen re-integratietrajecten bij ziekteverzuim.

 

Frank geeft trainingen aan functioneel betrokkenen bij arbeidsconflicten, zoals casemanagers (CS Opleidingen) en psychologen (Cenzo) en is als docent arbeidsrecht en samenwerkingsvraagstukken verbonden aan de beroepsopleiding en de bij- en nascholing voor bedrijfsartsen (NSPOH Utrecht, Radboud UMC Health Academy Nijmegen). Hij is docent bij de Universiteit van Amsterdam, Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Amsterdam Law Firm, onderdeel mediation, Harvard onderhandelen en mediationvaardigheden. Daarnaast verzorgt hij bij The Lime Tree te Bilthoven trainingen aan MfN-geregistreerde mediators in het kader van de specialisatieopleiding tot arbeidsmediator.

Frank is tevens als mediator verbonden aan de Rechtbank Midden-Nederland. Frank is lid van de Vereniging Arbeidsmediators Nederland (VAN).

 

Foto: Frank Emmelot met Jan Plevier.

 

Jan Plevier Frank Emmelot