De Corporate Yogi

De Corporate Yogi

10 principes voor mentale balans in je werk

Judith Manshanden |

Train jezelf om stressvolle werksituaties vanuit evenwicht te benaderen. Werk als een Corporate Yogi!

 

  • Is de rust op jouw werk ver te zoeken?
  • Voel je je wel eens gestrest, gejaagd of geleefd?
  • Vraag je je soms af of dit nou is wat je echt wil?

 

10 principes voor mentale balans in je werk

Dit boek helpt je om meer balans en betekenis te vinden binnen je huidige baan, aan de hand van de tien belangrijkste wijsheden uit de yoga. En dat is een stuk minder zweverig dan het klinkt. Yoga is een wetenschappelijk bewezen manier om meer focus en rust in je leven en in je werk te ervaren. Bovendien gaat het dieper dan alleen de lichaamshoudingen oefenen. Yoga is een complete levensfilosofie.

 

Werken als een Corporate Yogi

Misschien zoek je balans in je werk, maar wil je niet direct je hele leven omgooien. Of ben je privé al veel bezig met betekenis, maar kun je dat nog niet naar je werk brengen. Wat jouw situatie ook is, De Corporate Yogi brengt je verder. Gebruik de eeuwenoude wijsheden uit de yoga en verhoog met concrete acties (zonder matje) je eigen werkgeluk.

 

Voorbeeld van een concrete actie

Yoga gaat over het cultiveren van een flexibele levenshouding. Je traint je vermogen om tevreden te zijn met wat je hebt. Dit wordt Santosha genoemd. Ook op je werk kun je een tevreden houding ‘kweken’:

  • Noem vijf personen die positief worden beïnvloed door jouw werk. Welke impact heb jij op hun leven?
  • Hoe kun jij jouw impact groter maken? Wat zou je nog meer kunnen doen?
  • Denk na over drie onderdelen van je huidige baan die je al leuk vindt, maar verder zou kunnen uitbreiden. Welke eerste stap kun je vandaag zetten?

 

Anderen over De Corporate Yogi

Verrassend hoe een eeuwenoude filosofie handvatten biedt voor moderne thema’s als werkgeluk, purpose en vitaliteit. – Nicole Edelenbos, founder en partner Future Female Leaders

 

Een nuchter boek vol tips die je direct kunt toepassen in je werkende én persoonlijke leven! – Joost Leeflang, CEO Delight Group

Judith Manshanden

Judith Manshanden is psycholoog, spreker (o.a. op TEDx) en directeur van Delight Yoga. Eerder startte ze sociaal horecaconcept GEEF. Op basis van die ervaring schreef ze Tijd voor Nieuwe Zaken (2016), over zingeving vinden in werk dat er echt toe doet.

Judith Manshanden