Handboek Stress te Lijf

Handboek Stress te Lijf

De Zes tegen Stress

Jan Jaap Verolme | Boom uitgevers Amsterdam

Minder stress, meer balans

Een beetje stress hoort er in het leven gewoon bij. Het is zelfs gezond. Zonder stress geen prestaties, bijvoorbeeld. Maar af en toe een beetje stress kan zich ook ontwikkelen tot langdurige, ongezonde stress met misschien zelfs een burn-out als gevolg. Dan is het tijd om in te grijpen, maar hoe doe je dat?

 

De Zes tegen Stress

Handboek Stress te Lijf geeft inzicht in wat stress is, hoe je het kunt aanpakken en, beter nog, voorkomen. Het bestaat uit twee delen. In het eerste deel van dit praktische handboek krijg je een beeld van de oorzaken en gevolgen van stress. Het tweede deel draait om de Zes tegen Stress, een inspirerende aanpak gebaseerd op zes factoren die je helpen om succesvol stress te lijf te gaan: persoonlijke ontwikkeling, bewegen, mindfulness, voeding, spelen en rusten.

 

Beter met stress omgaan

Voor dit boek putte Jan Jaap niet alleen uit zijn ervaring vanuit zijn werk als stress en burn-outspecialist. Hij ging ook honderd dagen op studiereis naar Azië. Een ontdekkingstocht die onder andere voerde langs Japanse wetenschappers, Nepalese monniken en een gestresste mindfulnessmeester. Allemaal met ideeën over hoe de moderne mens beter met stress zou kunnen omgaan.

 

Voor wie

Handboek Stress te Lijf is bedoeld voor wie persoonlijk belangstelling heeft voor stress, maar ook voor professionals als coaches, psychologen, therapeuten en artsen die behoefte hebben aan een wetenschappelijk onderbouwd overzicht en aanpak voor hun cliënten.

 

Online extra's 

Bij dit handboek hoort stresstelijf.nu, de website met daarop handige downloads,

een blog en nog veel meer.

Jan Jaap Verolme

Jan Jaap Verolme is expert op het gebied van stress en burn-out. Hij maakt mensen en organisaties bewust van de oorzaken en gevolgen van stress en hoe je het kunt voorkomen. Zijn aanpak is gebaseerd op zijn wetenschappelijke kennis, werkervaring bij tientallen organisaties én inzichten die hij verkregen heeft tijdens zijn, deels internationale, onderzoeken. Recent schreef hij samen met Wilmar Schaufeli De Burn-out Bubbel, het eerste kritische overzichtswerk van burn-out in Nederland.

Jan Jaap Verolme