Autonomie Verbondenheid Competentie Purpose

Autonomie Verbondenheid Competentie Purpose

Leidinggeven aan mensen met de kennis van nu

Matthijs Steeneveld |

Dit boek gaat over ‘goed werk’. Wat maakt dat mensen wél floreren op het werk? Wat zorgt ervoor dat mensen goed presteren? Mensen willen groeien, ontdekken en goed functioneren. Dat vraagt om de juiste voorwaarden: psychologische basisbehoeftes die vervuld moeten worden. Goed werk voorziet idealiter in deze basisbehoeftes: autonomie, verbondenheid, competentie en purpose.

 

  • Autonomie betekent dat we zelf willen bepalen wat we doen en hoe we dat doen.
  • Verbondenheid draait om onze behoefte aan sociale connectie.
  • De behoefte aan competentie gaat erom dat we niet hulpeloos of machteloos willen zijn.
  • Purpose: mensen hebben de behoefte om zinvol bezig te zijn.

 

Leidinggeven aan mensen met de kennis van nu

Autonomie Verbondenheid Competentie Purpose is voor jou als je andere werkenden wilt helpen met goed werk. Vanuit je rol als leidinggevende, als (team)coach of als betrokken collega. Je vindt geen uitgebreide interventieprogramma’s, maar vooral bruikbare, kleinschalige acties die je vandaag nog kunt toepassen voor meer werkplezier, balans en beter presteren.

Matthijs Steeneveld

Als positief organisatiepsycholoog werkt Matthijs Steeneveld aan het floreren van mens en organisatie. Werkgeluk en goed presteren gaan daarbij vaak hand in hand. Hij draagt daar aan bij door mensen te helpen hun sterke kanten te gebruiken, hun veerkracht in te zetten en samen te kijken naar wat wél werkt. Teams en organisatie helpt hij om de psychologische basisbehoeftes te vervullen – autonomie, verbondenheid, competentie en purpose.

 

In zijn werk bouwt hij bruggen tussen wetenschap en praktijk. Dat doet hij als zelfstandig trainer, adviseur, spreker en opleider. Daarnaast is hij redactielid van het Tijdschrift Positieve Psychologie. Hij laat zich graag inspireren door bekende en vernieuwende wetenschappers en praktijkmensen. Mensen die een thema op de kaart zetten of echt geheel uitpluizen – denk aan intrinsieke motivatie, psychologische veiligheid, positieve emoties of werkbevlogenheid.

 

Matthijs Steeneveld is een bevlogen positief psycholoog. ‘In mijn werk zie ik vaak dat wij mensen snel de neiging hebben om te blijven kijken naar wat er mis is. Hoe logisch dat ook is, het kan er voor zorgen dat werkplezier, vertrouwen en motivatie erg laag worden. Met positieve psychologie wordt wel erkenning gegeven aan wat er mis is. We stoppen echter vooral ook energie in het versterken van wat er goed gaat en we bouwen aan datgene wat gewenst is. Dat werkt én dat geeft energie.’

 

Leestips van Matthijs van Steeneveld:

Handboek Werkgeluk van Ad Bergsma, Onno Hamburger en Erwin Klappe: ‘een heel compleet en krachtig overzicht van het hoe en waarom van werkgeluk.’

 

Peak Mind (Nederlandstalig) van Amishi Jha: ‘Jha is een kritische wetenschapper die helder beschrijft hoe je je aandacht kunt trainen met mindfulness, zodat we opmerkzaam van het leven kunnen genieten.

 

Ontgroeven van Kees Tillema: ‘een wat onorthodox boek dat je aan het denken zet. Merk de patronen in je organisatie op en probeer daar écht uit te komen.’

 

 

Matthijs Steeneveld