Hybride bijeenkomsten

Hybride bijeenkomsten

Praktische gids voor effectief en sprankelend samenwerken

Matthijs Steeneveld, Annemieke Mintjes, Martha Buning |

Een vliegende start bij het organiseren en faciliteren van goede bijeenkomsten.

 

Tools en werkvormen voor optimale interactie

We kunnen er niet meer omheen: hybride samenwerken is de nieuwe manier van werken. Centraal daarbij staat de interactie tussen mensen. Dit boek richt zich op hoe je die interactie vormgeeft door het organiseren en faciliteren van effectieve en sprankelende bijeenkomsten. Je krijgt tips, tools en praktische werkvormen aangereikt voor online en hybride bijeenkomsten die zorgen voor energie, betrokkenheid én effectiviteit in de interactie.

 

Hoe werk je op een inspirerende manier samen? Welke soorten bijeenkomsten zijn er en welke kies je wanneer? Hoe zorg je voor betrokkenheid en energie? Waar moet je vooraf aan denken bij het organiseren en faciliteren van hybride bijeenkomsten? Welke technische mogelijkheden zijn er, zonder dat het ingewikkeld wordt? En ook: welke werkvormen zet je in?

 

Voor wie?

Hybride bijeenkomsten is bestemd voor iedereen die bijeenkomsten ontwerpt en begeleidt en daarbij als doel heeft dat deelnemers actief meedoen, goede resultaten behalen en er energie van krijgen. Een must voor trainers, voorzitters, actieve teamleden, docenten en facilitators.

Matthijs Steeneveld

Als positief organisatiepsycholoog werkt Matthijs Steeneveld aan het floreren van mens en organisatie. Werkgeluk en goed presteren gaan daarbij vaak hand in hand. Hij draagt daar aan bij door mensen te helpen hun sterke kanten te gebruiken, hun veerkracht in te zetten en samen te kijken naar wat wél werkt. Teams en organisatie helpt hij om de psychologische basisbehoeftes te vervullen – autonomie, verbondenheid, competentie en purpose.

 

In zijn werk bouwt hij bruggen tussen wetenschap en praktijk. Dat doet hij als zelfstandig trainer, adviseur, spreker en opleider. Daarnaast is hij redactielid van het Tijdschrift Positieve Psychologie. Hij laat zich graag inspireren door bekende en vernieuwende wetenschappers en praktijkmensen. Mensen die een thema op de kaart zetten of echt geheel uitpluizen – denk aan intrinsieke motivatie, psychologische veiligheid, positieve emoties of werkbevlogenheid.

 

Matthijs Steeneveld is een bevlogen positief psycholoog. ‘In mijn werk zie ik vaak dat wij mensen snel de neiging hebben om te blijven kijken naar wat er mis is. Hoe logisch dat ook is, het kan er voor zorgen dat werkplezier, vertrouwen en motivatie erg laag worden. Met positieve psychologie wordt wel erkenning gegeven aan wat er mis is. We stoppen echter vooral ook energie in het versterken van wat er goed gaat en we bouwen aan datgene wat gewenst is. Dat werkt én dat geeft energie.’

 

Leestips van Matthijs van Steeneveld:

Handboek Werkgeluk van Ad Bergsma, Onno Hamburger en Erwin Klappe: ‘een heel compleet en krachtig overzicht van het hoe en waarom van werkgeluk.’

 

Peak Mind (Nederlandstalig) van Amishi Jha: ‘Jha is een kritische wetenschapper die helder beschrijft hoe je je aandacht kunt trainen met mindfulness, zodat we opmerkzaam van het leven kunnen genieten.

 

Ontgroeven van Kees Tillema: ‘een wat onorthodox boek dat je aan het denken zet. Merk de patronen in je organisatie op en probeer daar écht uit te komen.’

 

 

Annemieke Mintjes

Annemieke Mintjes is trainer en facilitator bij Gelukwerkt.frl. Zij draagt bij aan de verandervaardigheid van organisaties, zorgt voor verbinding en stimuleert dat er slimmer en met meer plezier gewerkt wordt.

 

Annemieke's inspiratie

Qua boeken heeft Annemieke een brede interesse. 'De laatste tijd heb ik vooral boeken gelezen die gaan over liefde in een zakelijke context en over veranderen in bedrijven, zoals De weg naar bruto mondiaal geluk van Leontine van Hooft, Agapè|Caritas in bedrijf van Harry Commandeur e.a., De functie van Frictie van Annemarie Mars en Ontgroeven van Kees Tillema. Maar een boek als Waarom de Chinezen de tijd mee hebben van Christine Cayol vind ik ook erg boeiend. En dan zijn er allerlei praktische boeken waar ik graag inspiratie uithaal, zoals Toolkit voor agile coaches en scrummasters van Rini van Solingen e.a.'.

 

Naast boeken krijgt Annemieke vooral inspiratie van de mensen om zich heen, zakelijk tijdens trainingen, gesprekken en door samen dingen te doen. En dat laat ze dan graag bezinken tijdens een goede wandeling of sporten. Door te bewegen komt ook haar brein in beweging en zo ontstaan de mooiste ideeën en verbindingen.

Martha Buning

Martha Buning is trainer en facilitator bij Gelukwerkt.frl. Zij draagt bij aan de verandervaardigheid van organisaties, zorgt voor verbinding en stimuleert dat er slimmer en met meer plezier gewerkt wordt.

 

Martha's inspiratie

'De managementboeken waar ik van ‘aan’ ga zijn vaak gericht op de mensen en hun gedrag, zoals Het nieuwe mentaal van Elke Gerearts en De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Boeken over (werk)geluk van collega’s vind ik ook fijn om te lezen, zoals Handboek werkgeluk van Onno Hamburger e.a. en Het Happy Manifest van Maartje Wolff en Fennande van der Meulen. En omdat onze focus ook ligt op het slimmer werken zijn ook Getting things done en Scrum in actie een must in mijn boekenkast.'

 

Wat Martha verder inspireert zijn bijvoorbeeld webinars over onderwerpen die te maken hebben met slimmer en leuker werken. 'Ook podcasts inspireren mij, het liefst tijdens een lange wandeling. Zoals die van Ruben Klerkx van The Creatorscompany of de innovatiewasstraat van Kim Spinder.'

Matthijs Steeneveld Annemieke Mintjes Martha Buning