Veldgids psychologische veiligheid

Veldgids psychologische veiligheid

Werkvormen, voorbeelden en tools om samen onbevreesd te presteren

Hans van der Loo, Joriene Beks |

Een boek boordevol praktische ideeën die écht werken!

 

Het gevoel hebben erbij te horen. Zeggen wat je op je lever hebt. Fouten openlijk durven bespreken. Onbevreesd presteren. De boel uitdagen en in beweging brengen. En tegelijkertijd zorgen voor een positieve sfeer. Het hoort allemaal bij een klimaat van psychologische veiligheid. 

 

Het lijkt op het eerste gezicht de gewoonste zaak van de wereld, maar het blijvend stimuleren van psychologische veiligheid blijkt in de praktijk niet eenvoudig. 

 

Deze Veldgids biedt je praktische ondersteuning bij het ontwikkelen van safe zones binnen jouw organisatie met krachtige vragen, prikkelende werkvormen (‘nudges’), voorbeeldgedragingen en praktijkscripts. Een boek dat je aanspoort om meteen aan de slag te gaan. Concreet. Samen. Effectief.

 

Opvolger van Psychologische veiligheid

De Veldgids is de veelgevraagde follow-up van de vorig jaar verschenen bestseller Psychologische Veiligheid – Zo vorm je vrijmoedige teams. Samen vormen deze twee boeken een onmisbare hulpbron voor iedereen die een open en veilig werkklimaat wil creëren.

 

Op 1 juni spreken de auteurs tijdens een masterclass met Amy Edmonson. Neem direct contact op met Joriene Beks voor een exclusief aanbod speciaal voor organisaties via mail info@psychological-safety.net of kijk op de website Pscyhologische veiligheid voor meer informatie.

 

Over de auteurs

Hans van der Loo en Joriene Beks zijn dé experts op het gebied van psychologische veiligheid. Ze schrijven niet alleen over het thema, maar geven ook inspirerende lezingen en workshops. En als echte doeners adviseren, begeleiden en coachen ze organisaties om mensen in beweging te brengen en zo een klimaat van onbevreesd presteren te creëren.

 

Lezers over Psychologische veiligheid

‘Voor een doorgewinterdere manager is dit eigenlijk verplichte kost.’ – Huub Stiekema, directeur Enterprise IT VolkerWessels

 

‘Het geeft snel een diepgaand inzicht in de dynamiek in een team, waar elke manager mee worstelt en meestal al vele boeken en trainingen over gehad heeft.’ – Erna Klompers, ASML, sr manager Manufacturing Improvement

 

‘Een pracht van een kans voor iedere medewerker en leidinggevende om via dit boek het team naast uitdagingen en verbinding ook psychologische veiligheid te bieden.’ – Hans Koenderink, National Manager Human Intelligence Capability bij The Australian Criminal Intelligence Commission (ACIC)

 

‘Het boek is doorspekt met handige achtergrondinformatie, tips, spiegels en handvatten. Lekker vlot, provocatief en soms confronterend geschreven. De tekst laat je in één ogenschijnlijk simpele beweging naar jezelf en je werkcontext kijken.’ – Dick Rochat, leiderschapcoach

 

Psychologische veiligheid - Een veilige en open werkomgeving

Wil je een open en veilige werkomgeving creëren? Begin met psychologische veiligheid. Wat psychologische veiligheid inhoudt legt Joriene Beks in deze video uit. Met dank aan de illustraties van Marlou van Jaarsveld en in samenwerking met Hans van der Loo.

Hans van der Loo

Hans van der Loo richt zich op zelfmotivatie en psychologische veiligheid in teams. Hij is onderzoeker, facilitator en auteur van meerdere bestsellers, zoals de in 2020 verschenen titels 'Psychologische veiligheid: Zo vorm je vrijmoedige teams' en 'Veldgids Psychologische veiligheid: Werkvormen, voorbeelden en tools om samen onbevreesd te presteren'. 

Zijn nieuwste boek 'Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken' schreef hij samen met Patrick Davidson. Hun eerdere boek over Elon Musk – 'Musk Mania' - verscheen in 8 talen in meer dan 30 landen.

Joriene Beks

Joriene Beks is bedrijfskundige en expert in het creëren van psychologische veiligheid. Als coach, adviseur en gastspreker helpt zij organisaties een continu lerende cultuur te ontwikkelen. Zij koppelt “de mens” aan organisatie doelstellingen, waardoor resultaten worden behaald op een energieke en doeltreffende manier. Aan de hand van concrete analyses verbeteren organisaties hierdoor de resultaten duurzaam. Gebruik makend van haar ruime praktijkervaring weet zij mensen en teams op onderbouwde, bevlogen én nuchtere wijze hiertoe in beweging te zetten. Jorien heeft een website: www.trust-tuner.nl

 

Hans van der Loo Joriene Beks