Reflecteren voor commissarissen en toezichthouders

Reflecteren voor commissarissen en toezichthouders

Praktische handreiking voor een goed gesprek

Yvonne Burger, Carla van der Weerdt-Norder |

Toezicht houden is een vak, waarbij het vermogen om als commissaris of toezichthouder naar je eigen rol te kijken en te reflecteren, cruciaal is. De kwaliteit van het toezicht is sterk afhankelijk van de kwaliteit van het gesprek en de interactie binnen de top van organisaties.

 

Word een betere toezichthouder door meer (zelf)reflectie

Dit boek biedt een handreiking om binnen teams van commissarissen en toezichthouders (RvC’s en RvT’s) in gesprek te gaan over de kwaliteit van de interactie. Het geeft inzicht in de dynamiek binnen deze teams en bevat werkvormen en andere praktische handvatten om de (zelf)reflectie beter te organiseren, waaronder een handleiding inclusief vragenlijst voor zelfevaluatie. De rol van de voorzitter komt aan bod, evenals die van een externe begeleider of coach.

 

Voor zowel beginnende als ervaren RvC's en RvT's

Reflecteren voor commissarissen en toezichthouders levert een waardevolle bijdrage aan de kwaliteit van het toezicht. Dit boek is voor zowel beginnende als ervaren commissarissen en toezichthouders geschikt en kan ook in het kader van trainingen gebruikt worden bij zelfreflectie en zelfevaluatie.

Yvonne Burger

Yvonne Burger werkt sinds 1988 in verschillende rollen aan de thema’s besturen, organiseren, veranderen en leren: als organisatieadviseur, executive (team) coach, manager, onderzoeker, docent en auteur. Ze werkte voorheen bij de Universiteit van Amsterdam en bij verschillende adviesbureaus.

 

Sinds 2007 is zij hoogleraar aan de VU, het Center for Executive Coaching, organisatieadviseur, toezichthouder en executive coach. Zij werkt in de top van zowel de publieke als de private sector aan individuele ontwikkeling, team- en organisatieontwikkeling.

Carla van der Weerdt-Norder

Carla van der Weerdt-Norder is Chief Risk Officer (CRO) bij Triodos Bank. Daarvoor werkte ze bij diverse grote organisaties (IBM, ABN AMRO), in Finance en Risk Management en vervulde ze meerdere commissariaten in verschillende sectoren.

 

Carla studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna zij de postdoctorale opleiding Accountancy voltooide aan de Universiteit van Amsterdam.

 

 

Yvonne Burger Carla van der Weerdt-Norder