Eindelijk rust in je hoofd

Eindelijk rust in je hoofd

40 dagen oefenen in aandacht

Aart Goedhart, Barbara van der Steen |

Word je eigen rustpunt in de spits van het leven

Je rent en vliegt en wordt van maandag tot vrijdag door je agenda geleefd. Zelfs in het weekend zit je niet stil. Zo’n actief leven lijkt leuk, maar eist uiteindelijk zijn tol. Je raakt uitgeput. Dit boek is voor iedereen die zich hierin herkent. Het is een rustpunt en een oefenplek waar je leert om met meer aandacht te leven. Aandacht voor jezelf en voor anderen, met meer regie over je dagen.

 

40 dagen oefenen in aandacht

Eindelijk rust in je hoofd bevat naast inspiratie uit filosofie en psychologie concrete oefeningen waarmee je in veertig dagen de kwaliteit van je aandacht, je mentale rust en je creativiteit vergroot. Je leert het idee van controle los te laten en te zoeken naar plezier in de chaos van alledag. Je wordt je eigen rustpunt. Ontwikkel een aandachtige houding waar je elke dag weer op kunt terugvallen!

 

Anderen over Eindelijk rust in je hoofd

'Hoe blijf je bij jezelf in een gestreste wereld? Ik leerde het in dit prachtige, belangrijke en praktische boek. Het is wat mij betreft hét boek voor een wereld van prikkels, haast en “te veel” – verplichte kost voor iedereen die met meer aandacht wil leven.’ – Thijs Launspach, psycholoog en schrijver van o.a. Fokking Druk

 

‘Barbara en Aart geven in dit boek filosofie op fenomenale wijze handen en voeten. Hun lessen rondom aandacht raken niet enkel je denken, maar zijn volledig belichaamd. Leef dit boek!’ Lammert Kamphuis, filosoof en schrijver van o.a. Filosofie voor een weergaloos leven

Aart Goedhart

Aart Goedhart (1965) adviseert en begeleidt sinds 1996 bij samenwerkings- en veranderprocessen. Is sinds 2017 partner van adviesbureau Wenders.nu. Verder is hij kerndocent bij de FCE-leergang ‘Proceskunde, Werken met Aandacht’, en bij ‘The School of Life, heldere ideeën voor het alledaagse leven’.

 

In 2016 verscheen Proceskunde, een pleidooi voor werken met Aandacht, met Barbara van der Steen. Hierin wordt een ander perspectief op veranderen en ontwikkelen uitgewerkt: ‘proceskunde’. In 2017 verscheen Imperfecte Adviseur over de weerbarstige kant van werken in en voor organisaties.

 

Eindelijk rust in je hoofd, geschreven met Barbara van der Steen, is zijn meest recente boek.

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen (1973) heeft meer dan 20 jaar ervaring als adviseur, docent en coach. Vanuit adviesbureau Wenders.nu, waarvan ze sinds 2017 partner is, begeleidt ze organisaties, teams, professionals en ondernemers. Ze is tevens kerndocent bij ‘The School of Life, filosofie voor het alledaagse leven’ en bij de FCE- leergang ‘Proceskunde, werken met aandacht’.

 

Van haar hand verschenen de boeken Leiding geven aan dertigers (2004, met Iet van Slageren), Proceskunde, een pleidooi voor werken met Aandacht, (2016, met Aart Goedhart) en Imperfecte Adviseur (2017, samen met 6 vakgenoten).

 

In 2021 verscheen Eindelijk rust in je hoofd (samen met Aart Goedhart)

Aart Goedhart Barbara van der Steen