Kwetsbaarheid als kompas

Kwetsbaarheid als kompas

Leidraad voor de praktijk

Marijke Leys |

Kwetsbaarheid als kompas is een boek dat raakt. Geschreven voor de professioneel begeleider om nog meer dan voorheen voelende ogen te krijgen, maar ook voor iedereen die nieuwsgierig is naar de inhoud en de effecten van coaching en therapie.

 

Aandacht voor kwetsbaarheid

Je voelt je kwetsbaar. Je weet niet wat je ermee aan moet. Je duwt de nare gevoelens weg, je verstopt ze, je verdooft ze. Weinigen van ons hebben ooit echt geleerd hoe we ermee kunnen omgaan. Kwetsbaarheid als kompas verkent wat er gebeurt als je als coach/professioneel begeleider meer aandacht besteedt aan kwetsbaarheid en er zelf ook voor openstaat. 

 

Drie verhalen uit de coachingspraktijk

In dit boek krijg je inspiratie aan de hand van drie verhalen uit de coachingspraktijk die uit het leven gegrepen zijn. Je ziet hoe iemand contact kan maken met de wortels van de kwetsbaarheid, er mildheid voor ontwikkelt en het aandurft om erover in verbinding te gaan met anderen, zoals een collega, een vader of moeder, een partner. Je leest hoe mensen net genoeg terugkijken naar hun geschiedenis, om dan beter vooruit te kunnen. Ten slotte vertelt Marijke ook over haar eigen kwetsbaarheid als begeleider, over de achtergrond van haar valkuilen en hoe die kennis een kompas is om te komen tot verbinding in de therapiekamer.

 

Aanbevelingen

'Marijke benadert haar cliënten met veel respect, zonder oordeel en compassievol. Niet als de perfecte therapeut die aan het stuur van de bus zit, maar ook vanuit de diverse ikken die ze zelf zo goed kent. Ze is een therapeut van de menselijke maat.’ - Riet Fiddelaers-Jaspers, Expertisecentrum Omgaan met Verlies

 

'Als lezer kijk je over Marijkes schouder mee hoe zij haar cliënten – bekwaam en liefdevol - begeleidt bij het verkennen van de kwetsbaarheid die aan hun vragen ten grondslag ligt. Dat heelt en verrijkt hen en ook de lezer.’ - Judith Budde, directeur Opleidingscentrum het Balkon & de Voice Dialogue Academie

 

Marijke Leys

Marijke Leys werkt al ruim twintig jaar als psychotherapeute en supervisor. Ze is integratief opgeleid en tevens EFT (Emotion Focused Therapy) therapeut. Ze richtte in 2006 het Voice Dialogue Instituut op in België en doceert zowel in Vlaanderen als Nederland. 

 

Inspiratiebronnen

Marijke haal veel inspiratie uit haar dagelijks werk als therapeut. Verder leest ze veel romans en non-fictie. Ze houdt van wandelen in de natuur met vrienden en urenlang keuvelen over het leven.

Marijke Leys