De perfectieparadox

De perfectieparadox

Stop met perfectionisme en word beter dan ooit

Marjon Bohré |

Ontrafel de perfectieparadox: waarom perfectionisme – onophoudelijk streven naar een onhaalbaar ideaal – nergens goed voor is.

 

Perfectionisme is voor niemand goed

Perfectionisme lijkt je misschien te helpen bij het bereiken van hoge kwaliteit, maar dat is schijn. Het is voor niemand goed, aldus Marjon Bohré. Niet voor jezelf, niet voor je resultaten én niet voor je collega’s.

 

Wat is perfectionisme en hoe kom je ervanaf?

Wat levert perfectionisme op? Wat kost het eigenlijk om een perfectionist te zijn? En kun je er ook van afkomen, als je dat zou willen? In De perfectieparadox lees je wat perfectionisme precies is, waarom we denken dat het ons beter maakt en hoe schadelijk het is. Want perfectionisme leidt ook tot uitstelgedrag, twijfelen en aarzelen, pleasen en burn-outverschijnselen. En dat hoge, onhaalbare ideaal wordt in de praktijk nooit bereikt; het leidt eerder tot onderpresteren en verlamming dan tot leren en ontwikkeling.

 

Voor iedereen die werkt met perfectionisten, leiding geeft aan perfectionisten of misschien zelf perfectionist is

De perfectieparadox biedt je praktische tips voor het loslaten van je eigen perfectionisme. En je leest hoe je als leider omgaat met perfectionisten in je team. Met de inzichten uit dit boek kun je de cultuur van perfectionisme in je organisatie aan de kaak stellen en veranderen. Een goed onderbouwd én praktisch boek voor iedereen die – nu nog – streeft naar perfectie.

Marjon Bohré

Marjon Bohré is bedrijfskundige en organisatiepsycholoog en werkt met leiders aan menselijkheid in organisaties. Ze ondersteunt hen in hun persoonlijke ontwikkeling opdat ze een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan organisaties én de wereld om hen heen. Bohré is gecertificeerd facilitator van de trainingsprogramma’s van Brené Brown.

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan Marjon?

"Overal! Uit wetenschappelijke artikelen, boeken, zowel fictie als van experts, uit films, foto’s, reizen, kunst, de natuur, uit verhalen van klanten, uit mijn eigen ervaringen, uit het hele leven eigenlijk. Als je er voor open staat is er altijd inspiratie te vinden om je heen."

 

Volg Marjon op Facebook, LinkedIn of Instagram.

 

(Fotografie: Bertina Bartlett)

Marjon Bohré