Blij(f) wendbaar

Blij(f) wendbaar

Bevlogen aan het werk met jezelf, je team en je organisatie

Stephen Steijger, Arjan Jansen van 't Land, Viktor Steijger |

Wie in zijn comfortzone blijft zitten, zal nooit groeien! Hoe komt het dat sommige mensen niet doorgroeien? Waarom stagneren pogingen om de volgende stap te maken naar een resultaatgericht en zelforganiserend team? Aan welke knoppen kunnen leidinggevenden draaien om anderen te helpen een stap vooruit te maken?

 

Een routekaart op weg naar meer werkplezier en betere resultaten

Dit boek is een routekaart voor (loopbaan-, team- en job-)coaches, adviseurs en trainers die professionals begeleiden om bevlogen en wendbaar te werken. Met hun persoonlijk leiderschap en als onderdeel van een team of organisatie. Aan de hand van vier domeinen – ontwikkeling van talent, team, leiderschap en organisatie – kunnen mensen doorgroeien naar the next level. Zo helpen ze niet alleen zichzelf, maar ook anderen om met meer plezier betere resultaten te behalen. Het boek staat boordevol met praktijkvoorbeelden, interventies en twintig praktische (zelf)coachopdrachten.

 

Voor wie is Blij(f) wendbaar geschreven?

Blij(f) wendbaar is een must voor elke coach en coachend leidinggevende die het positieve verschil wil helpen maken. Die met wendbaarheid, vitaliteit en sturend op werkgeluk en bevlogenheid optimale impact wil hebben.

 

Aanbeveling

‘Dit boek wijst de weg. Het reikt gereedschappen aan om tot een andere werkwijze te komen die bruikbaar zijn in de nieuwe toekomst met een daarbij behorende aanpak. Het gaat helpen om zelfvertrouwen van mensen te versterken.’ – Jan Terlouw

Stephen Steijger

Stephen Steijger is al 20 jaar trainer, coach en medeoprichter van Optimaal Talent BV. Stephen is geaccrediteerd senior NOBCO-coach en hij wordt ingezet bij top-100 bedrijven en overheidsbedrijven. In zijn praktijk vervult hij met veel plezier en bevlogenheid de rol van (executive) coach, trainer en teamcoach. Het is zijn missie om mensen, teams en organisaties te helpen de beste versie van zichzelf te worden. De essentie is vaak gericht op het vergroten van talent- en teamontwikkeling en resultaatgerichtheid in dienst van organisatieontwikkeling.

 

Zijn drive: ‘Mensen hebben meer in hun mars en ik help ze eruit te halen wat erin zit.’

Arjan Jansen van 't Land

Arjan Jansen van ’t Land (1961) zelfstandig coach, trainer en inspirator. Werktuigbouwer, businesscoach en al ruim 35 jaar actief binnen het mkb. Zijn dagelijkse opdrachten als zelfstandig professional: training en coaching op het gebied van gedragsstijlen en drijfveren, werkgeluk, loopbaanontwikkeling en (persoonlijk) talentmanagement. Hij is van coachee en deelnemer bij Optimaal Talent uitgegroeid tot een businesspartner van het bureau. 

Viktor Steijger

Viktor Steijger is medeoprichter, managing partner en talentontwikkelaar bij Optimaal Talent. Dagelijks vervult hij met veel plezier en gedrevenheid de rol van adviseur, trainer en (executive) loopbaan- en teamcoach. Aan de Rijksuniversiteit Groningen voltooide hij de executive-studie Master of General Management (MGM), waarbij hij zich onder meer specialiseerde in de disciplines talentmanagement en verandermanagement.

 

Zijn passie voor ontwikkeling in een notendop: ‘Het is een groot voorrecht en in feite de essentie om mensen, teams, leiders en organisaties echt een stap vooruit te helpen. Bouwen aan talenten en teams en daarbij mensen (steeds meer) zien sprankelen is het leukste wat er is!’

Stephen Steijger Arjan Jansen van 't Land Viktor Steijger