Gelijkspel wint

Gelijkspel wint

De kracht van diversiteit en inclusief leiderschap

Leonie van Mierlo |

Een zeer actueel en verfrissend managementboek. Voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe balans op de werkvloer.

Organisaties van nu en de toekomst staan voor grote uitdagingen. Om succesvol te zijn en blijven is meer dan ooit diversiteit, inclusie en feminien leiderschap nodig. Toch komen goede vrouwen nog steeds niet vanzelf bovendrijven, zeker niet aan de top. Hoe komt dat toch? En wat is ervoor nodig om dit eindelijk te doorbreken?

 

Inspirerende verhalen van meer dan 60 topmanagers en experts

Volgens Leonie van Mierlo moeten we het systemisch aanpakken en hebben mannen én vrouwen daarin een rol. Ondersteund door inspirerende verhalen van meer dan zestig (on)bekende changemakers – onder wie Sigrid Kaag, Janka Stoker, Hans de Jong, Jet Bussemaker, Sietse Bakker en Rahma el Mouden – biedt dit boek overtuigende antwoorden met praktische handvatten hoe tot nieuw leiderschap te komen, diverse teams te bouwen en een inclusieve cultuur te creëren waarin iedereen kan meedoen. Want alleen met gelijkspel wint iedereen.

 

Voor wie is Gelijkspel wint geschreven?

Gelijkspel wint is actueel, verfrissend en toegankelijk geschreven, voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe balans op de werkvloer.

 

Aanbeveling

'Wie na het lezen van dit heldere pleidooi niet onmiddellijk op zoek gaat naar de ander om mee samen te werken, blijft een slechte leider.' – Jeroen Smit, auteur van De prooi en Het Grote Gevecht.

 

Leonie van Mierlo

Leonie van Mierlo (1966) is een multitalent: innovatiestrateeg, adviseur, (business)coach, auteur, spreker. Na zelf als manager binnen profit- en non-profitorganisaties actief te zijn geweest, begeleidt en adviseert ze organisaties en individuen om hun ‘stip op de horizon’ te vinden en coacht hen op hun pad om daar te komen. Dat doet ze met passie, creativiteit en grote realisatiekracht. 

 

Met een achtergrond in economie vervulde ze meer dan 25 jaar zelf managementrollen in het domein van communicatie en marketing bij internationale profit- en non-profitorganisaties (waaronder Vendex, KLM en War Child). Als innovatiestrateeg bij Fronteer adviseert ze nu bedrijven in het vinden van hun groeiperspectief, gebruikmakend van de kracht van co-creatie. Leonie volgde verschillende opleidingen op het gebied van persoonlijke- en organisatieontwikkeling waaronder NPL en Systemische Werken, die ze gebruikt om mensen, teams en organisaties te begeleiden in transformaties.  

 

Ze schreef een aantal boeken waarvan de meest recente: Gelijkspel wint. Met dit boek pleit ze voor een feminisering van de werkvloer waarin, vanuit samenwerking en verbinding, mannen en vrouwen elkaar versterken omdat alleen met dat gelijkspel iedereen wint. Vanuit dit gedachtegoed geeft Leonie inspirerende keynote speeches, modereert ze ronde-tafel gesprekken en adviseert ze organisaties hoe zelf diverser en inclusiever te worden. 

 

Leonie van Mierlo