Het Groot Online Werkvormenboek

Het Groot Online Werkvormenboek

Dé inspiratiebron voor online vergaderingen, opleidingen en andere bijeenkomsten

Sasja Dirkse, Angela Talen, Annemarieke van Rumpt, Lotte Bons |

Het Groot Online Werkvormenboek is dé inspiratiebron voor iedereen die een succesvolle online bijeenkomst wil organiseren.

 

Hoe zorg je ervoor dat je online meetings effectief en interactief houdt?

Het werken en leren op afstand is in een stroomversnelling gekomen. Leidinggevenden en andere professionals vergaderen steeds meer vanuit huis en docenten verzorgen steeds vaker online onderwijs. Experts spreken van een onomkeerbare trend. We zullen, meer dan voorheen, online blijven vergaderen, coachen en opleiden. De technische kant van het online overleggen hebben we onder de knie, maar nu speelt nog de vraag: ‘Hoe zorg je ervoor dat je online meetings effectief en interactief houdt?’. Voordat je het weet, wordt een online les een lange monoloog en veranderen vergaderingen in technocratische contactmomenten.

 

Voor elke bijeenkomst passende werkvormen 

Het Groot Online Werkvormenboek bevat zestig verschillende online werkvormen. Of het nu gaat om kennismaken, brainstormen, beslissen of evalueren: in dit boek vind je voor elke bijeenkomst meerdere passende werkvormen die je online kunt inzetten. Het boek geeft ook uitleg over de theorie en helpt je de meest geschikte werkvorm te kiezen. Bij elke werkvorm krijg je bovendien waardevolle tips en word je gewezen op de valkuilen zodat je goed beslagen ten ijs komt en vol zelftrouwen een online bijeenkomst kunt leiden.

 

Het Groot Werkvormenboek in het onderwijs inzetten?

Deze uitgave is bedoeld ter bevordering van de eigen deskundigheid van de docent. Voor deze titel is de service van het gratis aanvragen van beoordelingsexemplaren niet van toepassing. Ben je docent en overweeg je om het boek in te zetten in jouw onderwijs? Neem dan contact met ons op via klantenservice@boomhogeronderwijs.nl

 

Over de auteurs

Al ruim 25 jaar inspireren Sasja Dirkse en Angela Talen op het gebied van leren en veranderen. Zij delen hun inzichten via training, coaching en cultuurtrajecten in organisaties. Ook publiceerden zij meerdere boeken, waaronder het succesvolle Groot Werkvormenboek 1 en 2, waarvan er meer dan 70.000 verkocht zijn. Hun missie is: het beste uit mensen en organisaties halen door van ontmoetingsmomenten betekenisvolle, positieve interactiemomenten te maken. Sasja en Angela richtten 20 jaar geleden 2KNOWHOW op.

 

Het team schreef aan dit Groot Online Werkvormenboek mee met Lotte Bons en Annemarieke van Rumpt in een redactierol. Zij zijn als coach, trainer en adviseur betrokken bij diverse leiderschaps-, opleidings- en verandertrajecten, en deskundig in hoe deze ook online te realiseren zijn.

 


 

Het Groot Online Werkvormenboek staat op de Longlist van Managementboek van het Jaar 2021!

Sasja Dirkse

Sasja Dirkse vormt samen met Angela Talen de directie van 2KNOWHOW. Dit bureau ondersteunt organisaties bij het vormgeven van leren en werken. Op een energieke en professionele wijze maakt 2KNOWHOW ingesleten patronen zichtbaar en doorbreekt die. Het bureau traint en coacht managers, projectleiders en teams en regisseert cultuurverandering, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven.

Angela Talen

Angela Talen vormt samen met Sasja Dirkse de directie van 2KNOWHOW. Dit bureau ondersteunt organisaties bij het vormgeven van leren en werken. Op een energieke en professionele wijze maakt 2KNOWHOW ingesleten patronen zichtbaar en doorbreekt die. Het bureau traint en coacht managers, projectleiders en teams en regisseert cultuurverandering, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven.

Annemarieke van Rumpt

Annemarieke van Rumpt schreef in een redactierol mee aan Het Groot Online Werkvormenboek. Zij is als coach, trainer en adviseur betrokken bij diverse leiderschaps-, opleidings- en verandertrajecten, en deskundig in hoe deze ook online te realiseren zijn.

Lotte Bons

Lotte Bons is als trainer en coach bij 2KNOWHOW betrokken bij diverse online leiderschaps-, opleidings- en verandertrajecten. In een redactierol schreef zij mee aan Het Groot Online Werkvormenboek

Sasja Dirkse Angela Talen Annemarieke van Rumpt Lotte Bons