Psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid

Zo vorm je vrijmoedige teams

Hans van der Loo, Joriene Beks |

Het best bewaarde geheim om teams vleugels te geven? Psychologische veiligheid. Het zorgt voor een klimaat waarin onderling vertrouwen gekoppeld wordt aan vrijmoedigheid en het verlangen om verschil te maken. En waarin je ook in verwarrende tijden samen kunt overleven en aan de weg blijft timmeren.

 

Veranderformule voor safe zones

Psychologische veiligheid geeft medewerkers het gevoel erbij te horen, moedigt ze aan hun mening te uiten, gemaakte fouten openlijk te bespreken en veelbelovende ideeën aan te dragen. Het leidt tot aantoonbare verbeteringen in eigenaarschap, samenwerking, leren, creativiteit en presteren.

 

Negatieve energie ombuigen

Op basis van jarenlange praktijkervaring en een brede kennis van de wetenschappelijke literatuur geven Hans van der Loo en Joriene Beks praktisch toepasbare handvatten om zelf en met je team stap voor stap toe te groeien naar een psychologisch veilig én vlammend werkklimaat. Ontdek de escape uit angstculturen en ontdoe je van ‘veiligheidsvreters’.

 

Meer achtergrondinformatie is te vinden op de website Psychologische Veiligheid.

 

Voor wie is dit boek geschreven

Psychologische veiligheid is een inspirerend en praktisch hulpmiddel voor leidinggevenden, professionals, adviseurs, coaches en trainers.

 

Psychologische veiligheid - Een veilige en open werkomgeving

Wil je een open en veilige werkomgeving creëren? Begin met psychologische veiligheid. Wat psychologische veiligheid inhoudt legt Joriene Beks in deze video uit. Met dank aan de illustraties van Marlou van Jaarsveld en in samenwerking met Hans van der Loo.

Hans van der Loo

Hans van der Loo richt zich op zelfmotivatie en psychologische veiligheid in teams. Hij is onderzoeker, facilitator en auteur van meerdere bestsellers, zoals de in 2020 verschenen titels 'Psychologische veiligheid: Zo vorm je vrijmoedige teams' en 'Veldgids Psychologische veiligheid: Werkvormen, voorbeelden en tools om samen onbevreesd te presteren'. 

Zijn nieuwste boek 'Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken' schreef hij samen met Patrick Davidson. Hun eerdere boek over Elon Musk – 'Musk Mania' - verscheen in 8 talen in meer dan 30 landen.

Joriene Beks

Joriene Beks is bedrijfskundige en expert in het creëren van psychologische veiligheid. Als coach, adviseur en gastspreker helpt zij organisaties een continu lerende cultuur te ontwikkelen. Zij koppelt “de mens” aan organisatie doelstellingen, waardoor resultaten worden behaald op een energieke en doeltreffende manier. Aan de hand van concrete analyses verbeteren organisaties hierdoor de resultaten duurzaam. Gebruik makend van haar ruime praktijkervaring weet zij mensen en teams op onderbouwde, bevlogen én nuchtere wijze hiertoe in beweging te zetten. Jorien heeft een website: www.trust-tuner.nl

 

Hans van der Loo Joriene Beks