Een leven lang kiezen

Een leven lang kiezen

Het coachen van loopbaan- en levenskeuzes

Evelyne Meens |

Kiezen doe je een leven lang. En ieder van ons kan daar af en toe wat hulp bij gebruiken. Een leven lang kiezen wijst de weg bij de begeleiding van cliënten die worstelen met keuzestress.

 

Keuzestress

Er valt steeds meer te kiezen in ons leven en er lijkt ook steeds meer van die levenskeuzes af te hangen. De keuzestress neemt toe waardoor ons welbevinden afneemt. Daar komt nog bij dat de druk vanuit de maatschappij om ‘goede’ keuzes te maken alsmaar wordt opgevoerd. Steeds meer mensen worden in hun dagelijks leven belemmerd door keuzestress. Hoe kun je als coach iemand begeleiden bij het maken van een keuze? En wanneer is een keuze ‘goed’?

 

Wegwijzer bij het coachen van loopbaan- en levenskeuzes

Een leven lang kiezen leert coaches op een praktische en wetenschappelijk onderbouwde manier om samen met hun coachees een intern keuzekompas te ontwikkelen. Het gaat om loopbaan- en levenskeuzes waarbij identiteitsontwikkeling, zelfdeterminatie en motivatie centraal staan. Coaches krijgen, naast wetenschappelijke inzichten, ook een scala aan voorbeelden, testjes en oefeningen aangereikt die ze direct in hun praktijk kunnen toepassen.

Evelyne Meens

Evelyne Meens behaalde een master in Bedrijfseconomie en maakte dertien jaar later de levenskeuze om alsnog Psychologie te gaan studeren. Daarna promoveerde ze op het onderwerp motivatie in samenhang met studiekeuzes en studiesucces. Evelyne is als senior onderzoeker en adviseur verbonden aan Fontys Hogescholen. Ze wordt enthousiast wanneer ze in haar columns en lezingen bevindingen uit de wetenschap kan vertalen naar de praktijk van alledag.

Evelyne Meens