Speel het spel

Speel het spel

Gamification als motor voor verandering

Ellis Bartholomeus |

Dit boek nodigt je uit om te gaan spelen. Ga mee op reis en ervaar de magie.

 

Speel met elementen in je leven in plaats van met je te laten spelen.

Ervaar en ontdek hoe je speelruimte kunt vinden tussen jou en andere spelers. Gebruik spel om een beter begrip van jezelf en anderen te krijgen. Benut de verbindende kwaliteiten van spel als lijm of olie. Of pas spelen toe om mensen te helpen samen te werken en het leven te verkennen.

 

Veilig ontdekken, uitproberen en falen

Je hoeft geen gamer te zijn om spelexpert te worden, het vergt slechts een nieuwsgierige mindset om je eigen rol te willen vinden en ermee te blijven spelen. Spelen biedt een veilige omgeving om te ontdekken, uit te proberen en te falen. Bij een spel mag je fouten maken, zodat je sneller leert. Ook word je uitgedaagd om van perspectief te wisselen en oplossingen te zoeken die niet meteen voor de hand liggen. Zo kun je spelenderwijs, maar op een serieuze manier, betrokkenheid en loyaliteit vergroten, innovatie aanjagen of gedrag veranderen

 

Spel en spelen is geen kinderspel.

Zolang je blijft openstaan voor de kansen en magie die het spel biedt, kun je jouw wereld of die van anderen openen voor nieuwe mogelijkheden.

 

Aanbeveling

‘Ellis belichaamt werkelijk haar professionele missie door spelenderwijs mensen te betrekken in het spel om tot nieuwe inzichten en gedrag te komen.’ – Ina Smittenberg, auteur van Organitopia

Ellis Bartholomeus

Ellis Bartholomeus is ontwerper en doet onderzoek op het gebied van spel, betrokkenheid en motivatie. In de afgelopen twintig jaar werkte ze mee aan de ontwikkeling van meer dan honderd speelse interactieve producten voor een breed scala aan doelgroepen. (© foto: Irma Bruggeman)

 

De favoriete management- en coachingsboeken van Ellis zijn onder andere Thinking fast and slow van Daniel Kahneman, Durf het verschil te maken - Realistisch veranderen in organisaties door Merlijn Ballieux, Begin met het waarom van Simon Sinek en Moeten maakt gek.

 

Ellis haalt verdere inspiratie uit Ted Talks, boeken en live ontmoetingen met Brene Brown, Mihaly Csikzentmihaly, Daniel Pink, Dan Ariely en Michael Apter.

Ellis Bartholomeus