No-nonsense trainen

No-nonsense trainen

Effectief en zelfverzekerd voor de groep

Anne de Jong, Nadia van der Vlies, Iris Kolthoff |

Dit boek helpt je om trainen leuker en makkelijker te maken. Zodat je zelfbewust voor de groep staat en weet hoe je het maximale kunt halen uit jouw training.

 

Voor een groep staan is soms lastig

Trainen is een prachtig vak. Je helpt je deelnemers om te veranderen, om meer over zichzelf te leren of een vaardigheid te leren. Je ziet die verandering voor je ogen gebeuren. Door jouw training worden je deelnemers steviger, beter, zelfverzekerder. Maar voor de groep staan kan ook lastig zijn. Soms is er weerstand, onrust of een onveilige sfeer.

 

Zo geef je een training die impact maakt

Met dit overzichtelijke boek leer je om no-nonsense te trainen: je weet wat je doet, bent didactisch onderlegd en traint zonder poespas. Aan de hand van praktische voorbeelden en heldere uitleg leer je hoe je een training geeft die impact maakt. Je krijgt tools die je helpen omgaan met ingewikkelde groepsdynamiek en lastige deelnemers, waardoor je vol zelfvertrouwen voor iedere groep kunt staan.

 

No-nonsense trainen is bedoeld voor alle trainers die gedrag of vaardigheden trainen. Van een training gesprekstechnieken tot een workshop over spiritualiteit, van ouderbijeenkomsten over opvoeden tot een opleiding tot BHV’er.

 

Anne, Nadia en Iris zijn verbonden aan NONONS, het opleidingsinstituut voor erkende opleidingen en maatwerk trainingen op het gebied van coaching, leiderschap en training geven.

Anne de Jong

Anne is eigenaar en oprichter van opleidingsinstituut NONONS, en heeft meer dan 20 jaar ervaring als psycholoog, coach en trainer. Na haar studie psychologie deed ze meerdere vervolgopleidingen. Onder meer executive coaching, Voice Dialogue, ACT, systemisch werk, Transactionele Analyse en EMDR.

 

Anne is scherp, confronterend en warm. Ze heeft een buitengewone fascinatie voor de psyche van de mens en het coachvak. Anne haalt haar inspiratie uit de meest dagelijkse situaties: het omgaan met haar kinderen, gesprekken met coaches, mensen op straat en gesprekken met vrienden. Maar ook uit films, yogalessen, cursussen en de krant.

Nadia van der Vlies

Nadia van der Vlies is (samen met Anne de Jong) eigenaar van opleidingsinstituut NONONS. Ze was manager bij diverse organisaties. Ze ontwikkelt leiderschapsprogramma’s en traint leidinggevenden in het gebruik van de coachende mindset om effectiever leiding te geven.

 

Het boek No-nonsense coaching liet Nadia zien dat je op een heel laagdrempelige manier, helder kunt uitleggen hoe je als coach te werk kunt gaan, Nadia wilde graag zo'n boek voor managers schrijven. Daarnaast haalt Nadia haar inspiratie uit boeken van Steven Covey, Jim Collins en Jack Welch. Zij hebben elke een eigen visie op leiderschap, maar maken allemaal duidelijk dat reflectie essentieel is. Dat je van een afstand naar jezelf kunt kijken en op basis daarvan gedrag kiest. Dat het zinvol is om na te denken over hoe je wilt zijn als manager.

 

De meeste inspiratie doet Nadia op tijdens haar trainingen aan managers. Zo hoort ze dagelijks verhalen van managers over hoe lastig het is om eerlijk te zijn, maar ook hoe graag ze hun medewerkers willen ontwikkelen. Ook in haar coachingsgesprekken doet ze veel inspiratie op over leidinggeven. Over hoe het wel moet, maar ook hoe het niet moet. Als ze bijvoorbeeld iemand hoort mopperen op zijn leidinggevende kan dit gebruikt worden voor haar boek. Daarnaast haalt ze ook veel inspiratie uit haar gesprekken met familie, vrienden en collega-ondernemers.

Iris Kolthoff

Iris Kolthoff is een ervaren coach en trainer met een achtergrond in organisatie- en gezondheidspsychologie. Ze is trainer en coachopleider bij NONONS, waar ze managers en professionals begeleid richting hun doelen. Daarnaast is ze (mede-)oprichter van verschillende ondernemingen, waaronder Blooming Stories.

Anne de Jong Nadia van der Vlies Iris Kolthoff