Appreciative Inquiry

Appreciative Inquiry

Waarderende werkvormen voor trainers, teamcoaches en veranderaars

Matthijs Steeneveld |

Handvatten om op een waarderende manier mensen te helpen in hun ontwikkeling en verandering.

 

Hoe geef je verandering vorm?

Appreciative inquiry (waarderend onderzoeken) is een krachtige manier om groepen, teams en organisaties zelf hun verandering en ontwikkeling te laten vormgeven. Alle betrokkenen onderzoeken samen wat er te waarderen is. Wat zijn de successen? Wat is de gewenste toekomst? En wat werkt al in de goede richting?

 

Werkvormen voor teams en organisaties

Dit boek biedt een scala aan werkvormen om appreciative inquiry toe te passen in teams en organisaties. Voor elke stap van het proces zijn er verschillende interventies en manieren om ermee aan de slag te gaan, van creatieve vormen tot waarderende gesprekken. Daarnaast legt het boek de basis van appreciative inquiry uit: de onderliggende principes en de 6V-cirkel.

 

Voor wie is Appreciative inquiry geschreven?

Appreciative inquiry biedt trainers, coaches en veranderaars praktische werkvormen om op een constructieve, waarderende manier mensen te helpen in hun ontwikkeling en verandering. 

Matthijs Steeneveld

Als positief organisatiepsycholoog werkt Matthijs Steeneveld aan het floreren van mens en organisatie. Werkgeluk en goed presteren gaan daarbij vaak hand in hand. Hij draagt daar aan bij door mensen te helpen hun sterke kanten te gebruiken, hun veerkracht in te zetten en samen te kijken naar wat wél werkt. Teams en organisatie helpt hij om de psychologische basisbehoeftes te vervullen – autonomie, verbondenheid, competentie en purpose.

 

In zijn werk bouwt hij bruggen tussen wetenschap en praktijk. Dat doet hij als zelfstandig trainer, adviseur, spreker en opleider. Daarnaast is hij redactielid van het Tijdschrift Positieve Psychologie. Hij laat zich graag inspireren door bekende en vernieuwende wetenschappers en praktijkmensen. Mensen die een thema op de kaart zetten of echt geheel uitpluizen – denk aan intrinsieke motivatie, psychologische veiligheid, positieve emoties of werkbevlogenheid.

 

Matthijs Steeneveld is een bevlogen positief psycholoog. ‘In mijn werk zie ik vaak dat wij mensen snel de neiging hebben om te blijven kijken naar wat er mis is. Hoe logisch dat ook is, het kan er voor zorgen dat werkplezier, vertrouwen en motivatie erg laag worden. Met positieve psychologie wordt wel erkenning gegeven aan wat er mis is. We stoppen echter vooral ook energie in het versterken van wat er goed gaat en we bouwen aan datgene wat gewenst is. Dat werkt én dat geeft energie.’

 

Leestips van Matthijs van Steeneveld:

Handboek Werkgeluk van Ad Bergsma, Onno Hamburger en Erwin Klappe: ‘een heel compleet en krachtig overzicht van het hoe en waarom van werkgeluk.’

 

Peak Mind (Nederlandstalig) van Amishi Jha: ‘Jha is een kritische wetenschapper die helder beschrijft hoe je je aandacht kunt trainen met mindfulness, zodat we opmerkzaam van het leven kunnen genieten.

 

Ontgroeven van Kees Tillema: ‘een wat onorthodox boek dat je aan het denken zet. Merk de patronen in je organisatie op en probeer daar écht uit te komen.’

 

 

Matthijs Steeneveld