Organisatievibe

Organisatievibe

De 6 principes voor toekomstgericht werken

Arjen Banach |

Iedere organisatie – ongeacht sector, omvang of levensduur – staat nu voor twee uitdagingen: 

  1. Een werkomgeving creëren waar mensen wíllen zijn in plaats van moeten zijn, waar mensen energie krijgen van hun werkzaamheden, ofwel inspirerend werkgeverschap.
  2. Meer dan ooit vernieuwen, kunnen veranderen om in de wereld van morgen nog meer waarde toe te voegen, ofwel innovatief ondernemerschap. 

 

Energie in organisaties

De verbinding tussen deze twee uitdagingen is energie. Wanneer een organisatiecultuur energie losmaakt bij medewerkers, dan kunnen zij die energie benutten om te vernieuwen. Het proces van innovatie is namelijk niet langer voorbestemd aan bestuurders of managers, iedereen moet meedoen.

 

De zes principes voor toekomstgericht werken

Organisatievibe slaat de brug tussen werkgeluk en duurzame inzetbaarheid en verandering en innovatie. Arjen Banach vertaalt de bedrijfsstrategieën van de succesvolste organisaties naar praktische lessen en ontwikkelde zes principes die energie ontketenen én het fundament vormen voor toekomstgericht werken:

  • Betekenisvol werk
  • Autonomie
  • Transparantie
  • Dienend leiderschap
  • Rituelen
  • Psychologische veiligheid.

 

Aanbeveling

‘Arjen rekent af met het traditionele leidinggeven en HRM en neemt je mee in de betekenis anno NU; Have fun, Respect people and Make money. Als je dit aanhoudt is succes niet weg te vechten.’ – JAN VAN SETTEN

Arjen Banach

Arjen Banach is gepassioneerd organisatiefuturoloog en veelgevraagd spreker, ook in de media. De thema’s waar hij voor warmloopt zijn verandering en innovatie, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid. Hij laat keer op keer zien dat veranderingen wel degelijk kunnen slagen en maakt abstracte thema’s concreet.

 

Arjen inspireert medewerkers en managers met zijn verfrissende en vernieuwende kijk op hoe toekomstgerichte bedrijven zijn georganiseerd. Onlangs werd hij uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende sprekers van Nederland.

 

‘Arjen rekent af met het traditionele leidinggeven en HRM en neemt je mee in de betekenis anno NU; Have fun, Respect people and Make money. Als je dit aanhoudt, is succes niet weg te vechten.’ - JAN VAN SETTEN

Arjen Banach