De Fluitende Leider®

De Fluitende Leider®

Leiderschap van voetbalveld tot werkvloer

Erik Kaptein, Colinda van Dijk, Kevin Blom |

In De Fluitende Leider® werken Colinda van Dijk en Erik Kaptein en Kevin Blom de krachtige metafoor uit van de leidinggevende als scheidsrechter op zijn eigen speelveld binnen een organisatie. Daarbij leggen ze voortdurend verrassende verbanden tussen het aansturen van teams en het leidinggeven aan voetbalwedstrijden.

 

Het spel en de regels

De auteurs gaan in op verschillende thema’s rond leidinggeven, zoals:

  • Wat zijn de spelregels binnen jouw team?
  • Zijn ze duidelijk en kent iedereen ze?
  • Welk inzicht heb je nodig om op een goede manier leiding te geven aan wat er in de organisatie gebeurt?
  • Hoe ga je om met kritiek van de mensen op jouw tribune?
  • Waar haal je de energie vandaan om door te blijven gaan, ook bij tegenslag?

 

Durf jij op je werk te 'fluiten'?

De inzichten in dit boek zijn gebaseerd op een groot aantal trainingen en workshops die de schrijvers de afgelopen jaren samen hebben gegeven bij diverse organisaties in uiteenlopende branches. Hun conclusie uit deze programma’s is dat leidinggeven effectiever én leuker kan. Oftewel: je gaat fluitend naar je werk als leidinggevende wanneer je ook op je werk ’durft te fluiten’.

 

Direct aan de slag

Iedere leidinggevende kan meteen aan de slag met de praktische tips uit dit boek. Vooral managers die operationeel leidinggeven zullen er veel aan hebben. Daarnaast geeft het een interessant inkijkje in de wereld van de scheidsrechters betaald voetbal in ons land.

 

Kortom, nieuwe inzichten voor zowel startende als ervaren leidinggevenden om hun rol als Fluitende Leider verder te verbeteren. Ook als je niet van voetbal houdt!

Erik Kaptein

Erik Kaptein en Colinda van Dijk zijn de oprichters van Gewoon-HR en de stichting Toeterjoepies. Ze zijn actief als coach, trainer en adviseur op het gebied van onder andere duurzame inzetbaarheid, leiderschap en mentale veerkracht. Samen geven ze trainingen en workshops waarin ze de kennis en ervaring van topscheidsrechters verbinden met die van medewerkers en leidinggevenden in organisaties.

Colinda van Dijk

Colinda van Dijk is oprichter van Gewoon-HR en de stichting Toeterjoepies. Ze is actief als coach, trainer en adviseur op het gebied van onder andere duurzame inzetbaarheid, leiderschap en mentale veerkracht. Samen met Erik Kaptein geeft ze trainingen en workshops waarin ze de kennis en ervaring van topscheidsrechters verbinden met die van medewerkers en leidinggevenden in organisaties.

Kevin Blom

Kevin Blom heeft als scheidsrechter meer dan vijfhonderd nationale en internationale wedstrijden gefloten in het betaald voetbal. Hij begeleidt daarnaast voetbalscheidsrechters in het amateur- en vrouwenvoetbal.

Erik Kaptein Colinda van Dijk Kevin Blom