Handboek werkgeluk

Handboek werkgeluk

Een praktische toolbox voor leidinggevenden, hr-professionals en coaches

Ad Bergsma, Onno Hamburger, Erwin Klappe |

Het Handboek Werkgeluk combineert de beste vernieuwers uit de praktijk en de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van gelukkig werken. Zesentwintig experts delen hun beste ideeën en nodigen jou uit mee te werken aan de beantwoording van drie essentiële vragen:

 

  • Gelukkig Organiseren: wat kun je als bestuurder, hr-professional of coach doen om werkgeluk mogelijk te maken binnen jouw organisatie?
  • Gelukkig Leidinggeven: wat kun je als leidinggevende doen om werkgeluk te faciliteren binnen jouw team en organisatie?
  • Gelukkig Werken: wat kun je als medewerker zelf doen om (meer) werkgeluk te ervaren binnen je eigen werk?

 

Sluit je aan bij de beweging over werkgeluk

Graag nodigen we je uit onderdeel te worden van een beweging waarin werkgeluk een centrale rol speelt. Organisaties worden op dit moment geteisterd door steeds meer stress, burn-out en onverschilligheid. Creëer samen meer betekenis, autonomie, verbondenheid, competentie, voldoening en plezier. Als we oog hebben voor de talenten, behoeften, wensen en problemen van collega's, lukt het ons samen een werkomgeving te creëren waarbinnen we kunnen floreren. Laten we met elkaar doen wat onze wereld, organisaties, teams en wijzelf nodig hebben.

 

Verdieping voor leidinggevenden, coaches en hr-professionals

Dit boek biedt concrete tools en voorbeelden van organisaties waarin werkgeluk op een duurzame manier wordt bevorderd. Via www.handboekwerkgeluk.nl vind je de mogelijkheid tot verdieping. We verwijzen hier naar de websites en diensten van alle meeschrijvende auteurs en naar specifieke masterclasses om jezelf als leidinggevende, coach of hr-professional nog verder te ontwikkelen en verdiepen op thema’s in dit boek.

 

Samengesteld door 26 experts

Handboek Werkgeluk kwam tot stand onder redactie van Ad Bergsma, Onno Hamburger en Erwin Klappe. Het bevat bijdragen van Patrick Davidson en Hans van der Loo, Luc Dorenbosch en Mark van Vuuren, Elke Geraerts en Sabine Wanmaker, Raymon Geurts, Jef van den Hout, Heleen Mes en Gea Peper, Fennande van der Meulen en Maartje Wolff, Aukje Nauta, Jaap Peters, Wilmar Schaufeli en Elco Schaufeli, Herman Steensma, Matthijs Steeneveld, Coert Visser, Ruut Veenhoven, Arie Pieter Veldhoen, Cristel van de Ven, Jessica van Wingerden.  

Ad Bergsma

Ad Bergsma is geluksonderzoeker, auteur en associate lector zelfmanagement aan Saxion Hogeschool.

 

In 1990 is hij afgestudeerd als psycholoog in Utrecht en sindsdien heeft hij over psychologische onderwerpen geschreven voor dagbladen, opiniebladen en vaktijdschriften. Ook publiceerde hij boeken over psychologische onderwerpen als geluk, onze hersenen, psychodiagnostiek en psychotherapie.

Onno Hamburger

Onno Hamburger is oprichter van de Gelukkig Werken Academy en heeft de afgelopen jaren meer dan 150 coaches en leidinggevenden opgeleid tot Werkgelukcoach en Chief Happiness Officer.

 

Onno heeft zich ontwikkeld tot landelijk expert op het gebied van geluk in het werk. Hij struint al meer dan tien jaar wetenschappelijke publicaties af op zoek naar inzichten die bruikbaar zijn in zijn dagelijkse praktijk als gelukscoach. Voor de ‘Hart en Ziel’-bijlage van de Volkskrant maakte hij het e-coachingstraject Duurzaam Geluk. Met meer dan 3.500 deelnemers is dit een van de populairste trajecten geweest van het katern.

 

Eerder schreef hij met Ad Bergsma Gelukkig Werken (2011).

Erwin Klappe

Erwin Klappe is arbeids-en organisatiepsycholoog. Hij was de allereerste Chief Happiness Officer (CHO) van Nederland. Bij het Bredase ziekenhuis Amphia. Inmiddels heeft hij de code gekraakt van een aantal essentiële CHO-vaardigheden. In zijn bevlogen online trainingen deelt hij zijn beste inzichten met HR-professionals, leidinggevenden en coaches. Zodat zij het werkgeluk binnen hun eigen organisatie duurzaam kunnen vergroten. Nieuwsgierig? www.klappetraining.nl

Ad Bergsma Onno Hamburger Erwin Klappe