Van uitgeblust naar energiek

Van uitgeblust naar energiek

Een beproefde methode om spanningsklachten te verminderen en je energie terug te krijgen

Annita Rogier |

Een oneindige to-dolijst, puberende kinderen, een pandemie, nieuwe werkmethoden of een recessie: het leven biedt voortdurend nieuwe uitdagingen en stressbronnen. Je zorgt steeds voor anderen; nu is het tijd om voor je eigen mentale vitaliteit en energie te zorgen.

 

Kun je de uitknop vinden?

Stel je voor dat je na je werk en andere verplichtingen nog energie over hebt. Dat je de puf nog hebt om leuke dingen te doen. Dat je een ‘uitknop’ in je hoofd hebt, waarmee je piekeren kan stoppen. Hoe zou je leven er dan uitzien? Je zou meer aandacht hebben voor je geliefden, minder emotioneel en geduldiger reageren. Je zou beter slapen en veerkrachtiger omgaan met tegenslagen, privé of op het werk.

 

Complete aanpak van een burn-out

Het beproefde programma in dit boek biedt een zeer complete aanpak om je duurzaam energieker en meer ontspannen te voelen. Het helpt spanningsklachten en burn-out te voorkomen of daarvan te herstellen. 

 

Dit boek is bedoeld voor iedereen die:

  • meer energie wil;
  • minder wil piekeren;
  • beter met stress wil omgaan;
  • beter wil slapen;
  • spanningsklachten wil voorkomen of verminderen;
  • wil herstellen van overspanning of burn-out.

 

Boordevol oefeningen

Je kunt nu zelf aan de slag om je spanningsklachten en vermoeidheid aan te pakken. Het boek geeft veel inzichten, technieken en praktische tips die je eenvoudig in je dagelijks leven kunt toepassen. De oefeningen kunnen ook preventief gebruikt worden: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!

 

Werkboek bij Handboek coachen bij stress en burn-out

Coaches, psychologen en artsen vinden tools en technieken in het succesvolle Handboek coachen bij stress en burn-outHet bijbehorende werkboek Van uitgeblust naar energiek geven zij aan hun cliënten mee als ondersteuning van de begeleiding.

Annita Rogier

Annita Rogier (registerpsycholoog A&O NIP) schreef begin jaren negentig haar eerste re-integratieprogramma na burn-out. Er volgden veel publicaties in toonaangevende

bladen en kranten en het boek Handboek coachen bij stress en burn-out.

 

Annita is zeer ervaren in het coachen van mensen met werkgerelateerde stressklachten en burn-out. Ze adviseert organisaties over het verlagen van werkdruk. Daarnaast geeft ze trainingen aan mensen die hun veerkracht willen vergroten, mensen met stressklachten, aan stress- en burn-outcoaches en aan managers die beter met stress van hun medewerkers willen omgaan. Ze is voorzitter van de raad van bestuur van de Vereniging van Erkende Stress- en Burn-outcoaches (VESB).

 

Voor opmerkingen of suggesties over het boek, voor persoonlijke coaching, of

ondersteuning van de organisatie: annita@annitarogier.com

 

Tegelijk met het verschijnen van Van uitgeblust naar energiek, kwam ook de Physicoach-app stress en burn-out uit.

Annita Rogier