No-nonsense coachen als het complex wordt

No-nonsense coachen als het complex wordt

Stoere interventies in lastige trajecten

Anne de Jong |

Dit boek laat zien hoe je kunt omgaan met moeilijkere gevallen in je coaching en met coachsituaties die voor jou persoonlijk pittig zijn.

 

Soms loopt een coachtraject niet zo lekker als je zou willen. De coachee blijft hangen in zijn gedrag, het traject kabbelt maar een beetje voort of je hebt er zelf minder zin in. Aan wie ligt dat? En wat doe je eraan?

 

Voor coaches die een stapje verder willen gaan

No-nonsense coachen als het complex wordt is bestemd voor de (meer) ervaren coach die sommige trajecten als complex ervaart. In dit boek leer je te achterhalen waar die complexiteit in zit. Zit het probleem bij jou als coach of bij de coachee? Ligt het aan de doelstelling van het traject of in het contact; coach je op de verkeerde laag of speelt er psychopathologie? Om de complexiteit te doorbreken, kun je stoere interventies inzetten. Hoe je dat doet, wordt net als in de andere no-nonsense titels praktisch en helder beschreven, met veel voorbeelden uit de praktijk.

 

Wat anderen zeggen over dit boek

‘Anne de Jong beschrijft op een heldere manier de lastige situaties die je als coach kunt meemaken. Haar praktische aanpak helpt om afstand te nemen, een situatie te verklaren en biedt verschillende interventiemogelijkheden. De vele praktijkvoorbeelden brengen de aanpak tot leven en leveren tegelijkertijd nieuwe inzichten voor eigen coachtrajecten op.’ - Miranda Kraaijenhagen

 

‘Dit geweldige boek helpt je op een gestructureerde en prettige manier duiden waarom een traject niet lekker loopt en het geeft je tools om bij te sturen, zodat het alsnog een effectief coachtraject wordt. Je kunt dan weer vrij coachen, en dat is het leukste wat er is!’ - Merle Hofstede

Anne de Jong

Anne is eigenaar en oprichter van opleidingsinstituut NONONS, en heeft meer dan 20 jaar ervaring als psycholoog, coach en trainer. Na haar studie psychologie deed ze meerdere vervolgopleidingen. Onder meer executive coaching, Voice Dialogue, ACT, systemisch werk, Transactionele Analyse en EMDR.

 

Anne is scherp, confronterend en warm. Ze heeft een buitengewone fascinatie voor de psyche van de mens en het coachvak. Anne haalt haar inspiratie uit de meest dagelijkse situaties: het omgaan met haar kinderen, gesprekken met coaches, mensen op straat en gesprekken met vrienden. Maar ook uit films, yogalessen, cursussen en de krant.

Anne de Jong