50 veranderprincipes

50 veranderprincipes

New-school interventies die wél werken

Theo Janssen, Peter Brouwer |

Iedereen herkent de frustraties en het cynisme bij weer een nieuw verandertraject, waarbij bestaande verandermethodes niet het gewenste duurzame effect realiseren. En dat terwijl organisaties in de huidige tijd van snelle ontwikkelingen constant moeten veranderen en doorontwikkelen, anders redden ze het niet.

 

Praktische handvatten om je complete organisatie écht te kunnen veranderen

Organisaties zijn een samenspel van systeem (structuur, afspraken en regels) en gedrag (acteren en communiceren van mensen), gezamenlijk gericht op de bedoeling van de organisatie. Traditionele verandermethodes falen omdat ze te weinig rekening houden met de gedragskant van verandering. En als ze al ingrijpen op gedrag, dan doen ze dat via een omweg. Dat kan beter, en wel door rechtstreeks op gedrag in te grijpen met interventies die gebaseerd zijn op psychologische gedragsprincipes.

 

Dit boek beschrijft de laatste inzichten in de werking van ons brein en ons gedrag en

past die toe in interventies die wél werken.

 


 

Aanbevelingen

‘Janssen en Brouwer bieden met 50 veranderprincipes een mooi overzicht op vele bestaande inzichten rondom veranderen. In korte kernachtige portretjes, voorzien van veel praktische voorbeelden, komen tal van modellen en (psychologische) mechanismen langs. Daarmee is het boek een prettig geschreven snoepwinkel, met aan ons als lezer de vraag welk snoep we uitkiezen en of we bereid zijn er ook echt even op te sabbelen.’ – Wouter Hart, auteur Verdraaide organisaties en Anders vasthouden

Theo Janssen

Theo Janssen is oprichter van organisatieadviesbureau Delta Change Consultants, dat als doel heeft organisaties efficiënter en effectiever te maken. Hij publiceerde eerder Werken aan samenwerking en Enterprise Engineering.

 

Theo haalt zijn inpiratie uit contemplatie, gesprekken met andere inspirerende mensen (netwerken) en ervaring (doen!).

 

'There is no silver bullet' – Theo Janssen

Peter Brouwer

Peter Brouwer werkt bij Delta Change Consultants en adviseert organisaties, waarbij hij de stormachtige opkomst van Agile combineert met de nieuwste inzichten in hoe ons brein echt functioneert.

 

Peter haalt inspiratie uit:

  • Discussies met zoveel mogelijk verschillende collega’s;
  • Relevante blogs en artikelen;
  • Schrijven;
  • Met een ‘veranderblik’ naar de wereld, het nieuws en kranten kijken.
Theo Janssen Peter Brouwer