Provocatieve psychologie en coaching

Provocatieve psychologie en coaching

De coach als advocaat van de duivel

Freek Sarink |

Provocatieve psychologie en coaching is anders, tegendraads en helpt door écht uit te dagen.

 

Mooie mix van goed contact, veel humor en uitdaging

De meeste mensen hebben al vele malen bedacht wat ze anders en beter zouden kunnen doen. Maar het daadwerkelijk doen, blijkt vaak erg moeilijk. Provocatieve psychologie en coaching is een mooie mix van goed contact, veel humor en uitdaging. De cliënt gaat snel naar de echte kern van zijn problemen en krijgt de kans om binnen een paar sessies zijn kwaliteiten naar boven te halen. Bovendien is het een werkwijze waarin je als coach voor jezelf kunt zorgen door een evenwicht te bewaren tussen professionaliteit en plezier in je werk.

 

De eerste provocatieve stappen

Dit boek werkt de provocatieve basisaannames uit, die bepalen vanuit welke denkbeelden je handelt. Ook gaat het in op een aantal van de belangrijkste provocatieve technieken. Samen met de uitgewerkte casuïstiek krijg je niet alleen een duidelijk beeld van hoe de provocatieve stijl in de praktijk werkt, ook krijg je genoeg inzichten om zelf de eerste provocatieve stappen te zetten.

 

Aanbevelingen 

‘Dit boek van Freek Sarink kan ik van harte aanbevelen; zeker voor iedereen die de tragiek van het leven wil kunnen verzachten met humor en warmte.’ – Jeffrey Wijnberg, provocatief psycholoog

 

‘Met dit mooie boek geeft Freek de provocatieve methode een nog diepere psychologische onderbouwing. Een must voor alle professionals die zich serieus in deze stijl van helpen willen verdiepen.’ – Jaap Hollander, provocatief psycholoog

Freek Sarink

Freek Sarink is provocatief psycholoog en systeemtherapeut. Hij werkt in zijn eigen praktijk, geeft trainingen en workshops, en geeft les aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast werkt hij samen met collega’s in Spanje en Latijns-Amerika om ook daar de provocatieve psychologie te verspreiden.

Freek Sarink