Red de Alfawolf

Red de Alfawolf

Zachte leiders maken stinkende wonden

Arvid Buit, Martin Appelo |

De moderne leider moet dienend, verbindend en vooral heel erg mindful zijn. Prachtig! Maar waar is de alfawolf (m/v) gebleven? De leider die het initiatief neemt, keiharde grenzen stelt en onverschrokken voorop gaat in de strijd? Is hij verbannen omdat we hem associëren met narcisme, woekerwinsten en fraude?

 

Soft skills vs. hard skills

Dit boek biedt tegenwicht aan alle publicaties over leiderschap en coaching waarin 'soft skills’ centraal staan. De auteurs erkennen dat deze nodig zijn, maar waarschuwen dat dit niet ten koste mag gaan van ‘hard skills’. Goede leiders zijn altijd ook alfawolf, maar weten hem gepolijst en gedoseerd in te zetten.

 

Leiderschapsmethodiek

Executive coach Arvid Buit en psycholoog Martin Appelo formuleerden op basis van literatuuronderzoek een nieuw model en een methodiek om leiderschap te ontwikkelen. De alertheid van de alfawolf is daarbij onmisbaar! Hoe dit in de praktijk werkt, wordt geïllustreerd met de verhalen van vier leiders die met deze methode ‘onder handen werden genomen’.

 

Aanbevelingen

‘Red de Alfawolf maakt treffend duidelijk dat een goede leider over soft én hard skills beschikt en weet op welk moment hij uit welk vaatje moet tappen.’ – Fons Trompenaars

 

‘Dit boek is to-the-point en met lef geschreven. Het onderwerp leiderschap wordt theoretisch onderbouwd maar ook heel praktisch en concreet gemaakt. Het boek zet aan tot (zelf)reflectie en maakt het onderwerp toegankelijk en toepasbaar.’ – David van Mechelen | Group Controller KLM | Winnaar Leadership in Finance Award 2018

Arvid Buit

Arvid Buit is internationaal actief als executive coach voor topbestuurders. Zijn aanpak kenmerkt zich door resultaatgerichtheid, een eigenzinnige aanpak en humoristische stijl. Als 3-voudig erkend mastercoach (EMCC / ICF / Marshall Goldsmith) is hij de hoogst gekwalificeerde leiderschapscoach van Nederland.

 

In executive communities is hij tevens actief als keynote speaker en moderator van inhoudelijke roundtables. Zijn passie voor leiderschapspersoonlijkheden maakt dat hij in hoge mate kan bijdragen aan strategische en structurele ontwikkelingen binnen organisaties.

 

Arvid werkte al met 500+ CxO’s en publiceerde in 2015 zijn businessroman ‘Wahlberg- Het verhaal van een CEO’. Met zijn enthousiaste en persoonlijke aanpak werkt hij met clienten en binnen organisaties aan de drie fundamentele pijlers voor gedragsverandering; Lef, Bescheidenheid en Discipline.

 

Zijn belofte: ‘Ik garandeer meetbare gedragsverandering aan de top!’

Martin Appelo

Na zijn studie psychologie werkte Appelo als rouwtherapeut, in de chronische psychiatrie waar hij promoveerde op het onderwerp 'Revalidatie bij Schizofrenie', als hoofd wetenschappelijk onderzoek (met 'veerkracht' als specialisatie) van een grote GGZ-instelling, als therapeut/supervisor in de psycho-oncologie, en de laatste tijd als vrijgevestigd psycholoog/spreker. Naast zijn werkzaamheden als spreker, therapeut, coach en supervisor, is hij vaste gast bij het radioprogramma Nieuws & Co (npo - radio 1), wordt hij regelmatig gevraagd als expert in radio- en televisieprogramma's en is hij actief als voorzitter van congressen en symposia.

 

Door persoonlijke omstandigheden is Appelo van jongs af aan gefascineerd door de vraag hoe mensen het volhouden in extreme omstandigheden. Zijn kennis van rouw, veerkracht, motivatie en het (on)vermogen om te veranderen is gevormd door dertig jaar klinische ervaring en wetenschappelijk onderzoek. 

 

Website

Via deze website kunt u kennismaken met het werk van de auteur, contact met hem zoeken en op de hoogte blijven van lezingen en workshops die door hem gegeven worden.

 

Leestips van Martin Appelo:

De boeken van René Gude.

 

Over de boeken van Martin Appelo

'Vanuit zijn vakgebied, de (cognitieve) psychologie, heeft hij het lef om vernieuwende en bruikbare perspectieven aan te bieden. Als geen ander weet hij te prikkelen en wegen te verkennen om de hulpverlening te voorzien van nieuwe inzichten.' 

- Sociale Psychiatrie

 

'Een boek dat vragen oproept. Dit boek geeft op meerdere gebieden stof tot doorpraten en nadenken, en kan daarmee een impuls zijn voor vernieuwing en verbetering.'

- Richard Korver (advocaat), over Verslagen door het tuchtrecht

Arvid Buit Martin Appelo