Ontwerp je ontwikkeling

Ontwerp je ontwikkeling

Positief en creatief coachen van jongvolwassenen

Marianne Meijers |

Voor coaches die op zoek zijn naar actieve, creatieve en positieve manieren om jongvolwassenen te ondersteunen bij belangrijke loopbaankeuzes. 

 

Veranderende arbeidsmarkt

Om succesvol te zijn op de snel veranderende arbeidsmarkt wordt er van (jong)volwassenen een zelfsturende, flexibele, ondernemende en creatieve houding verwacht. Dit boek helpt startende, maar ook meer ervaren professionals bij het vormgeven van hun eigen route. Centraal staat begeleiding waarin iemands unieke kwaliteiten, behoeftes en mogelijkheden centraal staan. 

 

Oefeningen en methodes

(Studie)coaches vinden in Ontwerp je ontwikkeling een brede diversiteit aan tools en activiteiten. Het biedt een breed scala aan oefeningen en methodes die zijn gebaseerd op design thinking en de positieve psychologie en beschrijft een proces van zeven stappen dat flexibel kan worden doorlopen. De individuele en groepsoefeningen per stap geven de coach flexibiliteit in het creëren van een passende coachroute. 

Marianne Meijers

Marianne Meijers werkt aan de Hogeschool van Amsterdam bij de opleiding Communicatie en Multimedia Design, waar ze lesgeeft op het gebied van Design Thinking. Daarnaast is ze studiecoach bij deze opleiding en heeft ze een eigen coachingspraktijk. 

Marianne Meijers