Oog in oog met kwetsbaarheid

Oog in oog met kwetsbaarheid

Voice Dialogue-praktijkboek voor coaches en therapeuten

Marijke Leys |

Voice Dialogue brengt de cliënt op een ervaringsgerichte manier in contact met de verschillende aspecten van zijn persoonlijkheid. Deze dynamische methodiek geeft zicht op de redenen waarom mensen doen wat ze doen en waarom ze geworden zijn wie ze zijn, op de oorzaken van vastgeroeste patronen en op de mogelijkheden om die te veranderen.

 

Kwetsbaarheid omzetten naar veerkracht

Elke cliënt bij een coach of een andere professioneel begeleider heeft ergens in zijn geschiedenis een (kleine of grote) gekwetstheid opgelopen. Contact maken met die kwetsbaarheid, er letterlijk een plek aan geven in je coachings- of therapieruimte creëert mogelijkheden voor je cliënt om patronen te doorbreken. Als begeleider kom je oog in oog te zitten met die kwetsbaarheid. Hoe je dat het beste doet, wat er dan kan gebeuren en hoe je de cliënt helpt om meer veerkracht te ontwikkelen, leer je in dit boek.

 

Praktijkboek voor coaches en therapeuten

Oog in oog met kwetsbaarheid geeft coaches en therapeuten concrete handvatten om in de praktijk aan de slag te gaan met Voice Dialogue in het kader van gekwetstheid en trauma. Het is een echt praktijkboek, doorspekt met voorbeelden uit de praktijk en met letterlijke weergaves van gesprekken die zich afspeelden in de therapiekamer.

 

Professionals over Oog in oog met kwetsbaarheid

‘Marijke Leys levert met dit boek een belangrijke verdiepende en innovatieve bijdrage aan de vakliteratuur over Voice Dialogue én aan de kennis over het werken met trauma.’ – Judith Budde, directeur Opleidingscentrum het Balkon, Voice Dialogue-opleider en auteur.

 

‘Tijdens het lezen krijg je een boeiende in de therapieruimte. De stapsgewijze opbouw, de sprekende voorbeelden en de heldere beschrijvingen geven duiding waardoor ik de kracht voel om de kwetsbaarheid van cliënten letterlijk en figuurlijk een volwaardige plaats te geven.’ – Sarie Goossens, integratief psychotherapeute, supervisor en medeoprichter van Groepspraktijk De Kering.

Marijke Leys

Marijke Leys werkt al ruim twintig jaar als psychotherapeute en supervisor. Ze is integratief opgeleid en tevens EFT (Emotion Focused Therapy) therapeut. Ze richtte in 2006 het Voice Dialogue Instituut op in België en doceert zowel in Vlaanderen als Nederland. 

 

Inspiratiebronnen

Marijke haal veel inspiratie uit haar dagelijks werk als therapeut. Verder leest ze veel romans en non-fictie. Ze houdt van wandelen in de natuur met vrienden en urenlang keuvelen over het leven.

Marijke Leys