Succesvol coachen

Succesvol coachen

Coachend leiden voor betere prestaties van individu en team

John Whitmore |

Wil je als coach, leider of hele organisatie een cultuur creëren die de prestaties bevordert?

 

Compleet herziene editie

Succesvol coachen is wereldwijd het meest gezaghebbende boek over de methodiek van coachen en al decennialang een standaardwerk voor iedere coach. Deze vijfde, compleet herziene editie laat zien waarom coaching de sleutel is tot het creëren van een cultuur waarin sterke prestaties centraal staan, en hoe je dat doet.

 

Coachen is geen onderwijzen, het gaat om voorwaarden scheppen om te leren en te groeien. Goed coachen is een vaardigheid – of een kunst misschien – die gedegen inzicht en veel oefening vergt om haar verbazingwekkende potentieel te kunnen waarmaken.

 

Nieuwste kennis over attitudes, overtuigingen, gedrag en het bewustzijn

Leiders en coaches (en mensen met aspiraties om een van beide te worden) vinden in dit boek de nieuwste kennis over attitudes, overtuigingen, gedrag en het bewustzijn. Praktische oefeningen, voorbeelden uit het bedrijfsleven en uitgewerkte coachingsdialogen helpen bij het in de praktijk brengen van de theorie. Naast het bekende GROW-model wordt er onder andere ingegaan op de ROI van coaching, en toepassingen zoals coaching naar lean en coaching op veiligheid. Met de prestatiecurve kan de organisatiecultuur en de samenhang met slechte, matige of goede prestaties in kaart worden gebracht.

 

Al meer dan 55.000 exemplaren verkocht!

John Whitmore

Sir John Whitmore (1937-2017) was pionier op het gebied van coaching binnen het bedrijfsleven en grondlegger van het GROW-model. Vanuit Performance Consultants International gaf hij jarenlang advies over coaching en teamwerk voor het bedrijfsleven. De International Coach Federation (ICF) kende hem de President’s Award toe als erkenning voor zijn werk. Van Succesvol coachen zijn wereldwijd al ruim een miljoen exemplaren verkocht en het is vertaald in meer dan twintig talen. Whitmore realiseerde de vijfde herziening vlak voor zijn dood in het voorjaar van 2017.

John Whitmore