Oplossingsgericht werken in HRM

Oplossingsgericht werken in HRM

Een methodiek voor de professional

Gwenda Schlundt Bodien | Boom uitgevers Amsterdam

Het vak van HR-professionals vraagt om het snel inschatten van situaties en het kiezen van de juiste aanpak om doelen te bereiken. Met de oplossingsgerichte methode bereik je deze doelen op een snelle, effectieve en plezierige manier.

 

De oplossingsgerichte aanpak is een innovatieve veranderbenadering, die de kortste route naar het gewenste succes neemt. Bij oplossingsgericht werken gaat het erom problemen te onderkennen om vervolgens de gewenste situatie in levendige, positieve, concrete en resultaatgerichte taal te beschrijven en uit te vinden wat werkt om die gewenste toekomst te bereiken.

 

Oplossingsgericht werken in HRM werkt uit hoe professionals de oplossingsgerichte aanpak kunnen gebruiken bij adviseren, sturen, instrueren, werken met teams en in verandertrajecten. Het boek reikt ook aan hoe de oplossingsgerichte mindset benut kan worden in de inhoud van HRM, zoals in selectie, beoordeling, beloning en uitstroom. Het biedt veel praktische handvatten. Daarnaast worden zichtbare wetenschappelijke verschuivingen in de psychologie beschreven, die relevant zijn voor de ontwikkeling van de oplossingsgerichte mindset.

 

Het boek is bedoeld voor interne en externe HR-professionals.

Gwenda Schlundt Bodien

Gwenda Schlundt Bodien is (mede)ontwikkelaar van de progressiegerichte aanpak, trainer, coach en auteur. In 2002 richtte ze samen met Coert Visser NOAM (www.noam.nu) op, een netwerk van circa vijfduizend geïnteresseerden in de progressiegerichte aanpak. Ze schreef eerder onder andere het boek Progressie door zelfcoaching.

Gwenda Schlundt Bodien