Oplossingsgerichte intervisie

Oplossingsgerichte intervisie

Werken met het reflecting team-intervisiemodel

Levi van Dam | Boom uitgevers Amsterdam

Traditionele intervisiemodellen richten hun focus op het probleem. Oplossingsgerichte intervisie is een verandering ten aanzien van de wijze waarop de vraag of de problematiek benaderd wordt. De aandacht is hierbij gericht op het realiseren van het gewenste toekomstbeeld.

 

Oplossingsgerichte intervisie laat aan de hand van een casus en praktijk­ voorbeelden zien hoe het stappenplan van het reflecting team­intervisiemodel er in de praktijk uitziet. De oefeningen dagen de lezer uit om zijn vraag of problematiek op oplossingsgerichte wijze te benaderen.

 

Reflecting team­intervisie is een model dat het accent legt op effectiviteit van intervisie, door aandacht te besteden aan de concreet meetbare oplossingen. Het reflecting team analyseert daartoe het intervisieproces en geeft feedback aan de intervisiedeelnemers. Op deze wijze kunnen organisaties en opleidingen het model inzetten om resultaatgericht te werken.

 

Het boek is bedoeld voor intervisiebegeleiders, teamcoaches en managers  die intervisie in hun organisatie of opleiding willen toepassen.

Levi van Dam

Levi van Dam werkte in de psychiatrie, het hoger onderwijs en de jeugdhulp. Hij promoveerde op het onderwerp natuurlijk mentorschap. Van Dam is mede-oprichter van stichting JIM, werkt bij Levvel, en zet zich vanuit Garage2020 en de Universiteit van Amsterdam in voor nieuwe (zorg)concepten.

Levi van Dam